DOZA LUKSUZA I GLAMURA

7 spavaćih soba koje dokazuju da crveno može izgledati šik

 Instagram/My Domaine
Zidovi spavaće sobe u crvenoj boji? Zašto ne!

Crvena boja često se koristi za izražavanje ljubavi, a usput simbolizira seksualnost i energiju. U istočnim kulturama, poput Kine, crvena je boja za sreću. U indijskoj kulturi simbolizira čistoću i često se koristi na vjenčanicama. Ali bez obzira na to kakva povijest bila, ne možete poreći činjenicu da je crvena apsolutno svestrani dodatak bilo kojem interijeru.

Eksperimentiranje s crvenom bojom na zidovima moglo bi se činiti vrlo ekstremnim korakom, ali ako u sve to unesete element iznenađenja, poput ove pozadinske zanimljive tapete s uzorkom, čini cijeli bi se proces mogao doimati zabavno. Dodatak različitih svijetlih nijansi, poput cvjetnih jastuka i ostalih dodataka, sve povezuje na razigrani način.

Već smo imali prilike vidjeti bijele spavaće sobe koje uključuju prirodne teksture i rezultiraju spokojnim, klasičnim boemskim osjećajem u prostoru. Dodatak jarke crvene boje u ovoj je sobi pun pogodak te je potpuno 'obogatila' pomalo sterilnu bijelu podlogu u prostoriji. Uz to, donosi mnogo topline, savršenu za ove hladnije mjesece koji nam dolaze.

Tko je rekao da crveni zidovi u spavaćoj sobi ne mogu biti šarmantni? Ova soba prikazuje 'ispis' od poda do stropa u grimiznoj crvenoj nijansi, a koliko se god prenatrpano možda činila, na prvi pogled, sve zajedno nekako izgleda jednostavno i elegantno. Potpuno bijeli strop dodatno naglašava količinu svjetlosti u prostoru, dok pomalo sterilni krevet 'osvježava' postojeći koraljni uzorak na zidnoj tapeti.

Crvena boja na zidovima ima jak plavi ton koji cijeloj spavaćoj sobi daje divan ugođaj i rabija sterilnost. Bijela posteljina kao u hotelu, tepih sa zebrastim uzorkom i modne skice daju cijeloj prostoriji pravi, bezvremenski glamurozni osjećaj koji osvaja već na prvi pogled.

Kombiniranje jakih nijansi crvene s laganim tonovima ružičaste uvijek je hrabra, ali jednako tako i savršena ideja kod uređenja interijera. Ova besprijekorna priča u boji pokreće cijeli spektar od blijedih ruža do podebljanih burgundi, a krajnji je rezultat iznenađujuće spokojan. Ombre zidovi i obojeni strop lijepo su vizualno 'prikrili' neusklađene prostirke te ležaj koji pomalo odudara od ostatka stila.

Iako je tehnički primarna boja, crvena u ovoj sobi djeluje kao neutralna i jedva je primjetna. Kombinirana s nekoliko zanimljivih i prirodnih materijala, crvena u spavaćoj sobi neutralizira postojeće nijanse crne i bijele boje, a izgleda savršeno.

Ne postoji ništa ljepšeg od ovakve duboke nijanse crvene boje u prostoru zbog koje biste se željeli ugodno smjestiti i ostati u krevetu cijeli dan. Ovaj minimalizam udovoljava maksimalističkom pristupu i jednobojnom ukrašavanju, a cijeli dekor spavaće sobe izveden je ispravno. Bogati zidovi bordo boje izgledaju još sjajnije u kombinaciji s jednako raspoloženom prostirkom i posteljinom. Dodatak sive posteljine i neutralnih dodataka 'razbija' tešku dozu postojećih crvenih tonova.

Izvor: My Domaine.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 18:42