Moćne, neočekivane i jako seksi

7 upečatljivih kombinacija boja

Foto: ADFrance

Već ste odradili klasični bijeli interijer, zadovoljili svoju želju za neutralnim nijansama i spremni ste za odvažan korak naprijed što se tiče boja koje krase vaš dom? Došli ste na pravo mjesto jer vam donosimo sedam neočekivanih kombinacija koje će vam pomoći stvoriti jedinstveno uređenje! Odabirom jednog od ovih sedam parova unijet ćete dobrodošlo osvježenje u svoj prostor pa se odvažite na ove upečatljive spojeve.

Foto: Gunn & Swain

Grimizna + tamnoljubičasta

Ove dvije moćne boje dinamičan su duo koji nije za plašljive. Njihovo kombiniranje lako može dovesti do kaotičnog i kičastog uređenja pa je važno u uređenje uvrstiti i upečatljive detalje u nijansama ovih izražajnih boja.


Foto: Bright Bazaar

Plavosiva + zelena boja kadulje

Brine li vas da će siva izgledati dosadno ili neprivlačno u prostoru, odaberite ton sive koja ima lijepi podton. Primjer takve sive možete vidjeti na fotografiji čiji je podton nježna plava boja koja se savršeno slaže sa zagasitozelenom bojom lista kadulje vidljivom na stolicama.

Foto: Dezeen


Foto: VIPP

Narančasta + ružičasta

Kada se prostor uređuje pomoću ružičaste boje, najbolji rezultat postiže se primjenom načela jednobojnosti, a ova je fotografija odličan primjer tog pristupa. U konkretnom bi prostoru to mogli izvesti pomoću izdvojenog ružičastog zida uz koji ćete smjestiti namještaj slične nijanse ružičaste. Narančasta izvrsno razbija tu jednobojnost pa potražite manje predmete i detalje kojima možete ukrasiti svoj prostor i time uključili ovu dojmljivu kombinaciju u njega.

Foto: Tekla Severin


Foto: peterfehrentz.de

Ugljenosiva + zlatnožuta

Jedan od popularnih trendova u uređenju dramatične su tamne boje, a boja ugljena svakako spada u tu kategoriju. U interijer uređen na ovakav način potrebno je dodati malo vedrine, a idealan odabir je zlatnožuta boja koja će stvoriti dobrodošao kontrast ozbiljnoj tamnosivoj.

Foto: Sofa.com


Foto: Apartment Therapy

Mornarska plava + lila

Snažne, a suzdržane, ove dvije boje čine ozbiljno dojmljiv par. Prostor u kojem ga primijenite svakako će izgledati moderno, pogotovo ako pomoću njih istaknete pojedine zone i arhitektonske značajke prostora. Želite li kombinaciju iskoristiti za uređenje manjeg dijela svog prostora, razmislite o kauču u jednoj boji s jastučićima u drugoj.

Foto: Alicia Taylor


Foto: thezhush.blogspot.ca

Siva boja kamena + puderasta ružičasta

Ova sasvim nježna kombinacija pomoći će vam da stvorite svijetao interijer koji nije nužno bijeli, a svejedno je prozračan i elegantan. Sivi zidovi s grubljom teksturom koji podsjećaju na teksturu kamena ili pak beton s ružičastim će detaljima izgledati puno mekše i elegantnije.

Foto: Coco Lapine Design


Foto: Design Meet Style

Šumska zelena + pastelna plava

Kad smo kod elegantnih prostora, s dubokom šumskom zelenom i detaljima u pastelno plavoj boji zaista ne možete pogriješiti. Dodate li pritom u prostor elemente od metala, stvorit ćete ozbiljno luksuzan prostor blagovaonice ili dnevne sobe.

 

Izvor: Domino

Izdvajamo

Iz drugih medija