ZIMA, ZIMA E PA ŠTA JE...

8 ideja za uređenje doma u hygge stilu ove zime

Zima je idealno vrijeme za stvaranje ugodne atmosfere u dom. Evo nekoliko ideja koje možete kopirati već danas

Hygge danski koncept uživanja u malim stvarima, potiče stvaranju tople atmosfere u domu i druženje s dragim nam ljudima i upravo zbog toga je Danska uvijek na vrhu popisa najsretnijih zemalja na svijetu.

Stvoriti hygge atmosferu u domu zaista nije teško, jer se hygge stil temelji na vrlo jednostavnom konceptu: uživanju u jednostavnim stvarima u životu. Ovaj koncept malih rituala koji usrećuju posebno je važan zimi za hladnih dana s dugim noćima, niskim temperaturama, blijedim bojama i nedostatkom sunčeve svjetlosti. Hygge koristi osnovnu, ali ugodnu paletu boja, meku rasvjetu, upaljene svijeće i ako tome još dodamo želju da podijelite autentičnu jednostavnost s ljudima koje volite, hladni zimski dani će postati topli i dobrodošli. U nastavku vam donosimo mali podsjetnik kako urediti dom u hygge duhu.

1. Svijeće

Topao i nježan sjaj svijeće je dobrodošao u sve sobe u domu, bez obzira da li priređujete romantičnu večeru, opuštajuću kupku ili želite čitati uz svjetlost svijeća, koja je neizostavni dio hygge načina života.

2. Neutralna paleta boja

Sve što dodate vašem domu u hygge stilu trebalo bi vam pomoći u stvaranju skladne i ugodne atmosfere, stoga je dobra kombinacija boja ključna. Odaberite neutralnu i opuštajuću paletu, koja uključuje pastelne nijanse, sivu, ružičastu, bež i drvo.

3. Ugodna atmosfera

Kreirajte opuštajuće kutke, ne zaboravite dodati velike prostirke i jastuke, ukrasne biljke i svježe i mirisno cvijeće.

4. Spa kupaonica

Kupaonicu prevarite u ugodno utočište gdje se možete opustiti kad god osjetite potrebu. Investirajte u minimalan, ali topao dizajn i pokušajte smanjiti nered minimum. S čime možete pretjerati? Sa svijećama, naravno.

5. Upalite kamin

Druženje ispred kamina jedno je od najljepših aspekata zime, naravno, ako ga imate. Za Dance je to tradicija, tradicija koju dijele s prijateljima i rođacima u okrilju doma.

6. Upalite lampice

Tipična božićna svjetla idealna su za isticanje namještaja. Napravite romantičnu, toplu atmosferu, koja će vas opustiti čak i za najgoreg radnog dana.

7. Teksture

Stvaranje ugodnog dekora također znači briga o detaljima, kao što je uvođenje različitih tekstura. Razmislite o prirodnim materijalima kao što su drvo i vuna, koji će biti povezani sa zabavnim teksturama tepiha i jastuka.

8. Pozovite prijatelje na druženje

Kao što ste već shvatili, hygge koncept se temelji na dijeljenju. Morat ćete razmisliti o svojim prostorima kao o savršenim mjestima susreta gdje možete dočekati prijatelje i rodbinu koja će se osjećati kao kod kuće.

Foto: Pinterest

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 16:38