TRENDOVI U 2020.

8 trendova uočenih u novom Ikeinom katalogu

 

Ikein katalog je puno više od običnog kataloga u kojem možemo vidjeti koji nas sve novi proizvodi očekuju na policama trgovine u godini koja dolazi. On nam daje uvid u trendove koji nas očekuju u narednih 12 mjeseci, a koji nam mogu biti od velike pomoći prilikom uređenja doma. Stranice su prepune nadahnuća, a ove godine smo uočili osam trendova koji će obilježiti 2020. godinu.

 

1. Jednobojne kuhinje upečatljivih boja

Posljednjih nekoliko godina vidjeli smo mnoštvo dvobojnih kuhinjskih ormarića - obično sa svjetlijom nijansom gornjih  i tamnijim tonom za daljnje. Iako jednobojne kuhinje nisu neka revolucionarna novost, ova duboko zelena kuhinja stvara ugodnu atmosferu u prostoriji.

 

2. Maksimalizam uzoraka

Minimalizma će ove godine ustupiti svoje mjesto maksimalizmu, ali ne morate se bojati. Ovaj prostor pokazuje da ne postoji previše uzorka; ima dva upečatljiva uzorka za koja ne biste nužno mislili da idu zajedno, ali nekako baš funkcioniraju.

 

3. Prekinute pruge

Jedan od najpopularnijih Ikeinih tepiha STOCKHOLM 2017., dokaz je da prekinute linije nisu nova ideja. Ipak, ovaj uzorak izgleda svježe i privlačno na novim jastučnicama i prekrivačima.

 

4. Zidni kolaž

Moramo priznati, ovaj trend nije za sve, niti za svaki prostor, ali ako ste se zasitili zadanih okvira, znajte da nećete pogriješiti ako svoj zid ukrasite veličanstvenom eksplozijom boja i uzoraka.

 

5. Prilagođavanje boje zida namještaju

U Ikeinom katalogu nikad ne nedostaje jednobojnih soba (već smo to spomenuli za kuhinje), ali ovaj način uređenja može biti prilično lijep i umirujući.

6. Šarene četvrtaste pločice

Od geometrijskih do cementnih i svega ostalog, vidjeli smo mnoštvo trendova s pločicama. A sada vam predstavljamo ove jednostavne šarene pločice četvrtastog oblika, koje će u ovoj godini zamijeniti bijele, koje su dugo vladale interijerima. Izgledaju svježe i uštedjet će vam nešto novca.

 

7. Nepravilne pločice pozadine

Bez obzira da li volite ili ne volite otvoreni tlocrt, izazov je dobro zonirati prostor. Pogledajte ovu kuhinju i vidjet ćete da te granice ne moraju biti toliko krute, posebno ako je riječ o šarmantnom prijelazu, kao u ovom primjeru. Šesterokutne pločice nisu postavljene da se poklapaju s ormarima, a jedan se dio čak uvlači u blagovaonicu.

 

8. Zgasite spavaće sobe (posebno u boji šljive)

Neki više vole da im je spavaća soba prozračna, dok ima i onih koji će radije prigrliti zagasite nijanse. Ova duboka boja šljiva savršena je nijansa za posljednji tip - umjesto tipične sive ili plave.

 

Izdvajamo

Iz drugih medija