SVA TA DIVNA PUTOVANJA

A što sa suvenirima s putovanja?

Svako putovanje na koje odemo obilježi nas na određeni način. Putovanja nam šire horizonte i uče nas snalaziti se u zemljama gdje svi pričaju stranim jezikom, gdje je valuta drugačija i gdje se naše navike ne uklapaju. Često tijekom svojih lutanja zavirimo u male dućane ili na lokalnoj tržnici kupimo neki predmet koji nam se svidi jer obilježava zemlju koju istražujemo. Mjesecima nakon što smo se već vratili u svoju rutinu, pogled na te predmete izvlači nam osmijeh na lice. Ako često putujete sigurno vam se događa da svoje sitnice pospremite u neku ladicu dok ne smislite kako ćete ih izložiti. Donosimo vam zato par simpatičnih ideja kako te predmete iskoristiti kao dio uređenja svoga doma.

Ako ste na svom putovanju kupili kakav komad posuđa, ponosno ga izložite tako što ćete ga iskoristiti kao košaricu za voće, pladanj za parfeme ili teglicu za cvijeće!

Neobični kamenčići koje ste pronašli prilikom istraživanja prirode mogu se lako izložiti na ploči obješenoj na zid.

Jastuka nikada dosta pa prilikom kupnje suvenira probajte zamisliti kako bi se on uklopio u vaš interijer.

Hrana je veliki dio svake kulture, pa su tako začini izvrstan suvenir koji možete donijeti kući s putovanja. Ubacite ih u ukrasne spremnike i s užitkom ćete pripremati svoja jela.

Pijesak i par lijepih kamenčića s plaže možete spremiti u staklenku s natpisom lokacije gdje ste taj pijesak osjetili pod prstima.

Ljubitelji zemljopisnih karata mogu svoje karte iskorititi tako da obilježe put kojim su prolazili prilikom svog putovanja.

Veće suvenire poput ovih klompi možete domišljato pretvoriti u zabavne lončiće za cvijeće!

Vinoljupci svoju strast prema degustiranju vina mogu ovjekovječiti tako što će prikupljene vinske čepove kasnije iskoristiti za kreativni projekt poput ovog.

Ukrasne pločice mogu vam poslužiti kao podmetači za čaše.

Fotografije s putovanja, nakon što ih odaberete i razvijete, možete na ovaj način objesiti na svom zidu.

Volite sakupljati školjke? Sigurno već imate veliku kolekciju koja čami u nekoj kutiji. Odaberite najljepše primjerke i uokvirite ih!

Izvor: Hello Little Home

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 16:36