Nekretnine

Agencija Opereta sudjelovala je na sajmu u Šangaju

Kineze zanima zašto Hrvatska ne nudi “zlatne vize”

Agencija Opereta je sredinom rujna prvi put sudjelovala na 18. sajmu nekretnina i investicija u Šangaju, vodećem međunarodnom sajmu ovakvog tipa u NR Kini.

Na sajmu je prezentirana aktualna ponuda nekretnina kao i razvojnih investicijskih projekata u Hrvatskoj. Interes je bio usmjeren na šire područje Zagreba i jadransku obalu. “Odlučili smo se za iskorak prema novim tržištima s namjerom da pobliže pojačamo i privučemo interes dijela investicijske zajednice prvenstveno s Dalekog istoka prema Zagrebu i Hrvatskoj u cjelini. Tim povodom pripremili smo i informativnu brošuru od 30-ak projekata u posebnom izdanju na kineskom jeziku kako bismo ponudili projekte tamošnjim investitorima”, izjavio je Borislav Vujović, osnivač i direktor Operete.

Kineski kupci su, dodaje on, pokazali interes za nekretninama u Hrvatskoj, jedini problem predstavlja činjenica da između Hrvatske i Kine nema reciprociteta, tako da je kupnja nekretnina omogućena isključivo pravnim osobama. Ono što Hrvatska trenutno ne nudi, a Kineze dominantno zanima su zlatne vize koje se u nekim zemljama EU mogu direktno ishoditi prilikom kupnje nekretnine.

Foto: Krunoslav Lisjak (OPERETA)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 14:56