Danas je sve moguće

Ako želite da vam se stan doima prostrano unatoč kvadraturi, ove stvari trebate

 Shutterstock
Ova tri jednostavna, a iznimno praktična elementa olakšat će vam život i pomoći vam da zaista uživate u svom prostoru!

Već je dobro poznata stvar da u malim stanovima nema mjesta sa suvišni namještaj, pogotovo ako želimo da nam se prostor doima prozračno i prostrano unatoč maloj kvadraturi. To znači i da se treba poslužiti trikovima kako bismo zaista optimalno iskoristili prostor te pažljivo odabrati komade koje ćemo unijeti u svoj dom. Ova tri jednostavna, a iznimno praktična elementa olakšat će vam život u vašem malome stanu i pomoći vam da zaista uživate u svom prostoru!

image
IKEA

SKLOPIVE STOLICE ILI STOLICE KOJE SE MOGU SLAGATI JEDNA NA DRUGU

Kada u stanu boravimo sami ili s partnerom nemamo potrebu imati bezbroj stolica naokolo koje bi samo zagušile naš dnevni boravak ili kutak predviđen za blagovaonicu pa s dobrim razlogom izbjegavamo kupnju klasičnih stolica. No, kada se javi potreba za većim brojem mjesta za sjesti, stolice na sklapanje ili stolice koje se mogu složiti jedna na drugu odlično su rješenje jer ne zauzimaju puno mjesta, a pomoću njih za tren oka možete pripremiti svoj prostor za veće druženje.

image
IKEA

Kada ih ne koristite uvijek ih možete objesiti na zid, pospremiti u ormar, iskoristiti kao noćne ormariće ili pomoćne stoliće u dnevnom boravku ili ih jednostavno smjestiti u kut koji ne koristite.

image
IKEA

Sve je više odličnih sustava stolica koji zauzimaju malo mjesta, a iznimno su korisni pa se bacite u potragu za onim koji će biti savršen za vas i vaš dom.

image
Unsplash
Sven Brandsma

NAMJEŠTAJ NA KOTAČIĆE

Pojavi li se potreba da razmaknete namještaj u svom domu i oslobodite malo više mjesta za druženje, rad majstora ili pak jednostavno spuštanje ugradbenog kreveta, namještaj na kotačićima znatno će vam olakšati život!

image
Unsplash
Sven Brandsma

Od običnih stolića do komoda i velikih blagovaonskih stolova, na kotačiće možete postaviti što god poželite te si time omogućiti lakšu promjenu rasporeda svog namještaja i samog uređenja prostorije.

image
Unsplash
Swabdesign

SAMOLJEPLJIVE KUKICE

Jednostavne samoljepljive kukice iznenađujući su predmet čija nam praktičnost omogućuje da iskoristimo sve okomite površine koje nam stoje na raspolaganju.

image
Unsplash
Agata Create

Pričvrstite ih na unutrašnju stranu ormarića i objesite košarice s deterdžentima, iskoristite ih za vješanje sušila i ručnika u toaletu, objesite na zid kuhinjske potrepštine ili pak bez bušenja zida objesite šipku za vješanje slika, nakita, kuhinjskih krpa ili odjeće u prostorijama.

image
Unsplash
Chris Scott

Samoljepljive kukice nisu samo praktične, nego i financijski prihvatljiv dodatak svakom malom domu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2021 18:23