Nagrada sajma

Ambienta proglasila Nuncove dizajnere najboljim mladim dizajnerima sajma za stol ALA

Nuncovi dizajneri proglašeni najboljim mladim dizajnerima na sajmu Ambienta za stol Ala

Nuncovi dizajneri, Studio R:ut i Nataša Njegovanović, od sajma Ambienta dobili su Nagradu za najbolje mlade dizajnere sajma, i to za dizajn stola Ala. Međunarodni žiri u sastavu Stine Kahrs, Maja Lalić, Nataša Perković, i Tihana Taraba ovu su nagradu mladim dizajnerima dodijelili zbog postignute višestruke funkcionalnosti stola ALA.

Dizajn ovog stola je tradicionalnu jednovolumensku površinu stola razdvojio u pomične plohe od punog drveta te ih povezao s metalnim skladišnim plohama koje se prema potrebi mogu ubaciti na različita mjesta. Stol Ala minimalsitičke je estetike, potpuno prilagodljiv po širini te spreman da u trenu promijeni svoj oblik i karakter prema individualnim potrebama korisnika. Idealan je za višestruke zahtjeve restoranskih interijera, ali podjednako i za druženja u privatnim prostorima.

Suradnja Nunca sa studijom R:ut (Tvrtko Bojić, Karla Paliska) i Natašom Njegovanović započela je na izrazito uspješnom projektu konceptualne kuhinje Slavonika koja je 2018.g. prezentirana na milanskom sajmu kuhinja EuroCucine.

U razvoju Nunca ovi dizajneri sudjeluju od samog početka te su za kolekciju još zajedno dizajnirali barski stolac COT. Nataša Njegovanić samostalno je dizajnirala sustav spavaće sobe KIER, dok je studio R:ut još dizajnirao i komodu DUJA.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 08:53