hit materijal

Atraktivan dekorativni beton dostupan i u Hrvatskoj!

 

Dekorativni beton iznimno je atraktivan materijal koji se već godinama koristi u modernim prostorima, a sve češće i u domaćim interijerima. Riječ je o hit materijalu koji nikako ne bi trebalo zanemariti prilikom renovacije vanjskih i unutarnjih prostora.

Za dostupnost dekorativnog betona u našim krajevima možemo zahvaliti tvrtki Terra Sol, koja je pod vodstvom poduzetnika Ivana Lisice prva na području Hrvatske i u široj regiji prije gotovo deset godina počela s prodajom "beton décoratif" materijala i edukacijama o njegovom pravilnom korištenju i ugradnji.

Prije više od deset godina Ivan je tražio materijal koji je nepropustan za vodu i atraktivnog izgleda. Igrom slučaja pod ruku mu je došao niz francuskih časopisa o uređenju prostora u kojima je naišao upravo na dekorativni beton, što ga je ponukalo da se uputi na svoju prvu edukaciju kod međunarodnog proizvođača koji je bio voljan surađivati.

- Kao malo tržište koje u tom trenutku još nije bilo dio EU, Hrvatska nije bila posebno zanimljiva velikim proizvođačima, no to se, na sreću, s vremenom promijenilo, priča nam Ivan te dodaje kako danas Terra Sol nudi široku paletu proizvoda različitih proizvođača te klijente povezuje s licenciranim izvođačima s kojima surađuju u svim regijama Hrvatske, kao i izvan njezinih granica.



Dekorativni beton najčešće se koristi za izradu kupaonica i kuhinja bez pločica, podova, stepenica, terasa oko bazena, vanjskih kuhinja te površina oko roštilja, raznih oblika umivaonika, sudopera, stolova, šankova, žardinijera, tegli za cvijeće i tako dalje. Kod renoviranja i gradnje interijera i eksterijera moguće je obraditi gotovo sve površine, a osim što je broj mogućih primjena gotovo neograničen, kod izrade dekorativnih premaza i finih betona mogu biti dobiveni i razni efekti i teksture poput često traženog "efekta betona", "efekta patine", "efekta metala" i slično.





Osim prodaje materijala te edukacija o njihovoj pravilnoj ugradnji, Terra Sol spaja klijente i izvođače te nudi tehničku podršku za projekte u kojima se ugrađuju ovi izvrsni materijali. Upravo je izravna komunikacija s klijentom jedna od ključnih stavki u provedbi uspješnog projekta s ovim materijalima jer to otvara različite mogućnosti prilagodbe korištenih materijala.

- Takav pristup posebno je praktičan kada se, primjerice, radi o projektu poput renovacije stare kamene kuće, gdje se vapneni premazi mogu obojiti prirodnim pigmentima za pravi mediteranski ugođaj, a nove betonske stepenice moguće je izraditi od finog uglačanog betona s efektom patine kako bi se savršeno uklopile s postojećim kamenim zidovima, objašnjava te dodaje kako projekti na kojima je do sada Terra Sol surađivao sežu od modernih do rustikalnih stilova uređenja u privatnim objektima, ali i objektima poput hotela, vila i kuća za najam, kao i ugostiteljskih objekata čiji su se vlasnici javnosti željeli predstaviti jedinstvenim i modernim izgledom svoga prostora.


Zanimalo nas je i kako majstori barataju tim, u Hrvatskoj relativno nepoznatim materijalima, pa nam je Ivan pojasnio da je u tom pogledu edukacija ključna jer je način izrade sam po sebi jednostavan, no potrebno je upoznati se dobro s materijalom jer ovisno o željenom izgledu ovisi i sam način nanošenja.

- Majstora i ljudi koji žele raditi nikad nema dovoljno pa ovom prilikom pozivam sve zainteresirane da nam se jave za suradnju - napomenuo je Ivan Lisica.

Na pitanje kakve su reakcije kupaca, Ivan nam je s osmijehom naveo dva najjednostavnija primjera.

- Zamislite da morate čistiti površine koje su glatke i bez spojeva u odnosu na one s fugama između pločica, a onda zamislite i da možete dobiti potpuno nov izgled kupaonice bez rušenja pločica u samo četiri dana. Kako biste reagirali na takve mogućnosti?


Ako vas je potrebno dodatno uvjeriti, preporučujemo da proizvode dođete vidjeti uživo u njihovu salonu u Šestinskom dolu, a uskoro ćete to moći učiniti i u samom centru Zagreba, gdje Terra Sol ubrzo otvara svoj izložbeni salon.

Ove se godine očekuje i otvorenje prvog Terra Sol salona i u Istri, a više informacija o vrstama proizvoda i njihovim cijenama potražite i na njihovoj službenoj stranici Terra Sol.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. travanj 2024 16:34