PANELI, OPEKA, DRVO I BETON

Atraktivni sivi zidovi za upečatljiv dojam

Bez obzira na to volite li sivu boju ili ne, morate priznati da je njezin utjecaj na uređenje interijera u posljednje vrijeme doista velik. Prednosti ove boje su u tome što se može vrlo lijepo uklopiti u neutralni dekor, ali i ostaviti izrazito jak dojam kad je to potrebno. Pri kombiniranju sive s ostalim bojama, također, ne možete pogriješiti. Osim klasične sive boje na zidu, prostor možete učiniti atraktivni i različitim zanimljivim materijalima u sivoj boji. Mogu to biti štukature, paneli, opeka, drvo ili beton. Stoga, ako ste u potrazi za inspirativnim idejama i želite vaš interijer ispuniti upečatljivim i atraktivnim zidovima, ili se poigrati različitim teksturama za vas smo u ovom članku prikupili 20.-ak izvrsnih ideja, koje su sve samo ne dosadne.

ŠTUKATURE/PANELI

U posljednje vrijeme smo svjedoci velikog povratka štukatura, koje prostoru daju profinjeni izgled, bez obzira o kojoj se prostoriji u domu radi od blagovaonice do spavaće sobe. Što se tiče panel ploča, postoji mnogo različitih primjena - od dekorativnih do onih s akustičnim značajkama. Pritom, možete postaviti panel samo na jedan zid ili cijelu prostoriju obložiti pločama kako biste imali bolju zvučnu izolaciju.

DRVO

Drvo je bezvremensko i idealno je za svaku prostoriju u interijeru. Ako uređujete kuću u prirodi pokušajte s recikliranim drvenim daskama u sivoj boji kako biste unijeli dio eksterijera u interijer. Ako se pak radi o kući na moru, koristite svijetlosivo drvo za zid ili zidove, a daske neka budu grube i isprane koliko god je to moguće.

OPEKA

Prekrivanje zida opekom izuzetno je popularno i uklapa se u mnoge stilove uređenja, od industrijskog do minimalističkog. Koristite elegantne moderne cigle za suvremeni prostor, grube sive opeke za industrijski ili vintage prostor.

ŽBUKA/BETON

Žbuka je danas vrlo popularna za zidove jer im daje suptilnu teksturu. Beton je moderno i industrijsko rješenje koje uvijek funkcionira, a sivi beton gotovo je klasik.

Izvor: digsdigs

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 05:33