POSEBNO STE PONOSNI NA SVOJ NAKIT?

Atraktivno pospremanje nakita itekako je moguće!

 

Mali domovi prave su riznice kreativnih ideja kako bolje organizirati svoj prostor i svoje stvari, pogotovo kada ih imamo mnogo, što je čest slučaj s modnim dodacima kojima jednostavno ne možemo odoljeti. Šeširi i kape, šalovi i marame, ogrlice, sunčane naočale i torbice, sve to negdje treba i smjestiti, ali na praktičan način kako bismo u brzini s lakoćom mogli pronaći komad koji će upotpuniti naš izgled. Najbolji pristup organizacijskom izazovu koji predstavljaju kolekcije nakita jest da ih pretvorite u funkcionalan ukras u prostoru! Evo nekoliko korisnih prijedloga.

Drvena daska s rupicama ili pak plutom prekrivena ploča predstavljaju praktičan način kako popuniti prazan zid i pritom uredno posložiti sve ogrlice koje posjedujete na jednom mjestu.

Dekorativne ljestve idealno su mjesto gdje možete objesiti svoje ogrlice svih veličina i dužina, a da se pritom ne zapetljaju! Kako vaše ljestve ne bi izgledale prenatrpano, između tanjih i delikatnijih komada ostavite prst razmaka, a između većih i debljih ogrlica čak do tri prsta. Osim za ogrlice, ljestve možete iskoristiti i za držanje šalova, pašmina i marama.

Plitki i široki pladnjevi koje možete slagati jedan na drugi odlično su rješenje za sitniji nakit poput naušnica koji možete uredno posložiti i prenositi po svom prostoru s lakoćom i bez zapetljavanja. Držite li svoje pladnjeve izložene pogledima to će vas potaknuti da češće nosite nakit jer ćete moći odmah vidjeti što sve imate.

U svom ormaru sigurno imate barem jednu tanku vješalicu iz kemijske čistionice! Upotrijebite ju za vješanje svojih sunčanih i dioptrijskih naočala kako biste uvijek znali gdje vam se nalazi najdraži par.

Unutar svog ormara postavite police, a na njih kutije ili metalne košare u koje ćete posložiti svoje manje torbice. Uredno ih posložite jednu uz drugu, a veće komade objesite. Imate li puno pismo torbica za njihovu organizaciju mogu vam poslužiti i lijepi organizatori za časopise.

Volite nositi šešire i imate već lijepu kolekciju različitih oblika i boja? Izložite ju u spavaćoj sobi tako što ćete grupirati šešire i objesiti ih na zid. Time ćete riješiti problem njihova držanja, a dobit ćete pritom i zanimljiv dekorativni detalj.

Posebno ste ponosni na svoje narukvice? Izložite ih na ovakvom šarmantnom stalku za kolače! Stakleno zvono štitit će ih od prašine, a na njega možete objesiti još i koju ogrlicu da zaokružite dojam.

Brojne šalove, marame, pašmine i rupčiće uredno namotajte i posložite u organizator za cipele u koji možete smjestiti i remenje, čarape i najlonke. Objesite ovakav organizator na unutarnju stranu svog ormara i riješili ste odjednom dva problema, nedovoljno iskorišten prostor vrata i nepreglednu kolekciju modnih dodataka.

Izvor: Apartment Therapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 07:07