Ukrasite svoje zidove!

AUKCIJA Plemenita suradnja HDLU i Arena centra

    AUTOR:
    • Jelena Kovačević

  • OBJAVLJENO:
  • 05.12.2016. u 10:30

Danko Friščić, Plavoid

Ova umjetnička djela mogu krasiti i vaše domove. Licitirajte!

Kupnjom medaljona pomaže se Centru za odgoj i obrazovanje “Vinko Bek” Zagreb, ustanovi za odgoj i obrazovanje slijepih i slabovidnih osoba.

Zidovi vašeg doma ne moraju biti dosadno prazni. Slike, ilustracije i ostala umjetnička djela oplemenjuju i obogaćuju svaki životni prostor, a otkrivaju pritom karakter i afinitete vlasnika. Iako bi se mnogi mogli pravdati činjenicom da si ne mogu priuštiti prave, originalne komade, zahvaljujući humanitarnom projektu HDLU i Arena centra, 50 umjetničkih djela dostupno je po pristupačnijoj cijeni i može krasiti i vaš dom!

John Pavlish

Mirna Sišul, Ja imam šarenu ptičicu

 

Naime, već drugu godinu likovni umjetnici, članovi HDLU, sudjeluju u obilježavanju adventskog razdoblja u Arena centru. U okviru suradnje oslikali su 50 ukrasnih, dvostrano oslikanih medaljona u svom prepoznatljivom stilu, a tijekom adventa njihova se djela nude javnosti preko online sustava za nadmetanje. Prikupljena sredstva donirat će zagrebačkom Centru za odgoj i obrazovanje “Vinko Bek”, ustanovi za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju slijepe i slabovidne djece, mladeži i odraslih. Donacija će biti usmjerena u promicanje rehabilitacijskih programa, a ponajviše u opremanje kabineta svakodnevnih vještina i kabineta za vježbe vida.

John Pavlish

Ana Kolega, Sanjali smo

 

ODRAZ OSOBNOSTI

Medaljoni, koje su među ostalim oslikali Ana Kolega, Mirna Sišul, Danko Friščić, Ana Sladetić, Ivana Pipal, Damir Sobota, Melinda Šefčić i mnogi drugi, postavljeni su u Arena centru, a mogu biti odličan božićni dar ili, pak, zanimljiv moderan dodatak u domu.

Melinda Sefčić

 

- Društvena osviještenost, angažman i posvećenost općem dobru izuzetno je karakteristična za umjetnike i prisutna u njihovu djelovanju, stoga su svi umjetnici s oduševljenjem prihvatili poziv da se uključe u humanitarnu aktivnost prikupljanja donacija za rad Centra ‘Vinko Bek’ - ističe Ivana Andabaka, predsjednica HDLU, i dodaje da je umjetničko djelo vrlo poželjan, odnosno, po njezinu mišljenju, neizostavan segment životnog prostora.

Danko Friščić, Plavoid

 

- Ono je odraz vaše osobnosti, neiscrpan izvor inspiracije i poticaj mašti pa dom čini ugodnijim i pozitivnijim okruženjem. Sliku u vašem domu zamijetit će i gosti, što će biti odlična tema za razgovor, ali i utjecati na dojam koji na njih ostavljate. Vrijedi, također, osvijestiti da kupnjom originalnog umjetničkog djela podržavate rad umjetnika, pridonosite njegovoj egzistenciji i odmičete se od produkata masovne proizvodnje kojima smo ‘onečišćeni’. Jednom kad svoj dom oplemenite likovnim djelom, više nikad nećete doći na ideju da ga izostavite u interijeru - zaključuje.

DO 31. PROSINCA U humanitarnu aukciju možete se uključiti do 31. prosinca na www.arenacentar.hr, a svake se nedjelje održava i live aukcija od 18 do 19 sati.

Foto: John Pavlish

Izdvajamo

Iz drugih medija