Ukrasite svoje zidove!

AUKCIJA Plemenita suradnja HDLU i Arena centra

Ova umjetnička djela mogu krasiti i vaše domove. Licitirajte!

Kupnjom medaljona pomaže se Centru za odgoj i obrazovanje “Vinko Bek” Zagreb, ustanovi za odgoj i obrazovanje slijepih i slabovidnih osoba.

Zidovi vašeg doma ne moraju biti dosadno prazni. Slike, ilustracije i ostala umjetnička djela oplemenjuju i obogaćuju svaki životni prostor, a otkrivaju pritom karakter i afinitete vlasnika. Iako bi se mnogi mogli pravdati činjenicom da si ne mogu priuštiti prave, originalne komade, zahvaljujući humanitarnom projektu HDLU i Arena centra, 50 umjetničkih djela dostupno je po pristupačnijoj cijeni i može krasiti i vaš dom!

Naime, već drugu godinu likovni umjetnici, članovi HDLU, sudjeluju u obilježavanju adventskog razdoblja u Arena centru. U okviru suradnje oslikali su 50 ukrasnih, dvostrano oslikanih medaljona u svom prepoznatljivom stilu, a tijekom adventa njihova se djela nude javnosti preko online sustava za nadmetanje. Prikupljena sredstva donirat će zagrebačkom Centru za odgoj i obrazovanje “Vinko Bek”, ustanovi za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju slijepe i slabovidne djece, mladeži i odraslih. Donacija će biti usmjerena u promicanje rehabilitacijskih programa, a ponajviše u opremanje kabineta svakodnevnih vještina i kabineta za vježbe vida.

ODRAZ OSOBNOSTI

Medaljoni, koje su među ostalim oslikali Ana Kolega, Mirna Sišul, Danko Friščić, Ana Sladetić, Ivana Pipal, Damir Sobota, Melinda Šefčić i mnogi drugi, postavljeni su u Arena centru, a mogu biti odličan božićni dar ili, pak, zanimljiv moderan dodatak u domu.

- Društvena osviještenost, angažman i posvećenost općem dobru izuzetno je karakteristična za umjetnike i prisutna u njihovu djelovanju, stoga su svi umjetnici s oduševljenjem prihvatili poziv da se uključe u humanitarnu aktivnost prikupljanja donacija za rad Centra ‘Vinko Bek’ - ističe Ivana Andabaka, predsjednica HDLU, i dodaje da je umjetničko djelo vrlo poželjan, odnosno, po njezinu mišljenju, neizostavan segment životnog prostora.

- Ono je odraz vaše osobnosti, neiscrpan izvor inspiracije i poticaj mašti pa dom čini ugodnijim i pozitivnijim okruženjem. Sliku u vašem domu zamijetit će i gosti, što će biti odlična tema za razgovor, ali i utjecati na dojam koji na njih ostavljate. Vrijedi, također, osvijestiti da kupnjom originalnog umjetničkog djela podržavate rad umjetnika, pridonosite njegovoj egzistenciji i odmičete se od produkata masovne proizvodnje kojima smo ‘onečišćeni’. Jednom kad svoj dom oplemenite likovnim djelom, više nikad nećete doći na ideju da ga izostavite u interijeru - zaključuje.

DO 31. PROSINCA U humanitarnu aukciju možete se uključiti do 31. prosinca na www.arenacentar.hr, a svake se nedjelje održava i live aukcija od 18 do 19 sati.

Foto: John Pavlish

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 01:38