IRENA BUDIMIR

Bajkoviti darovi i dekoracije za najmlađe

Šivati je počela već u osnovnoj školi, stoga ne čudi da proizvodi njezina brenda IRKI nisu samo prekrasni već i funkcionalni. I ono najbitnije: mogu se u potpunosti personalizirati...

PROFIL
  • INFO: Ručno rađeni tekstilni predmeti
  • AUTORICA: Irena Budimir, www.irki.hr, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • FACEBOOK: irki.design
  • INSTAGRAM: irki.design

Kreativna magistra ekonomije Irena Budimir oduvijek je željela svojim rukama nešto napraviti za sebe: bila to odjeća, dekoracija ili neki dodaci. Kreativnost je nadvladala ekonomsku stranu i Irena je prije nešto više od godinu dana napustila posao u korporaciji te hrabro ušla u svijet kreative.

- Već u osnovnoj školi počela sam se baviti šivanjem, i to je bio moj hobi tijekom odrastanja i obrazovanja, pa je bilo jasno da će kreativa biti dio mog života. Kad sam saznala da na svijet stiže moja nećakinja, poželjela sam joj napravili posebne detalje za sobu i krevetić. Ubrzo je imala sobu kao iz bajke, a ja sam dobila mnogo pohvala za svoj rad, upita s narudžbama i sve me to ohrabrilo da pokrenem svoj brend IRKI - prisjeća se Irena kako je sve počelo.

Kad je odlučila proizvoditi jastuke, bilo joj je važno da osim lijepog izgleda imaju i funkciju.

- Zato su svi jastuci veliki, promjera od 50 do 60 centimetara, i vrlo lako se mogu uklopiti u sve životne prostore, ne samo dječje sobe. Jastuk mjesec mogu koristiti i majke kao pomoć prilikom dojenja, zatim su tu srca koje čak i dečki naručuju za svoje djevojke, tu su i oblak, zvijezda, jastučić princeza i jastuk kruna koji se posebno personalizira podacima o rođenju bebe. Jastuci u obliku nebeskih tijela izvrsni su za igru i razvoj mašte za mališane - ističe Irena Budimir.

Nama se posebno svidio jastuk u obliku anđeoskih krila, jastuk kruna s podacima o rođenju djeteta i jastuk princeza, čija je posebnost da su Irenin vlastiti dizajn. Osim jastuka, ova kreativka u ponudi ima i girlande s imenom ili zvjezdicom, čarobni štapić za male princeze i prinčeve te personalizirane dekice koje mogu biti za djecu od rođenja pa sve do predškolske dobi. Novost u ponudi su velike vreće za sjedenje i odmaranje koje mogu koristiti i mali i veliki jer su im dimenzije 120 x 80 centimetara. Osim po lijepom dizajnu i personaliziranim proizvodima, IRKI asortiman je prepoznatljiv i po kvaliteti svakog jastuka.

- Svaki jastuk precizno je šivan, uz individualni pristup, ispunjen antialergijskim silikonskim punjenjem i izrađen od kvalitetnog plišanog materijala. Jastuci su dostupni u bijeloj, zlatnoj, srebrnoj, rozoj i plavoj boji. Izrada jednog jastuka ovisi o modelu. Kada se uzme u obzir krojenje, zatim šivanje i personalizacija, a onda i ispuna jastuka koja je kod jastuka u obliku anđeoskih krila malo specifična i zahtijeva više vremena i truda, za jedan jastuk mi treba minimalno od sat do sat i pol - kaže kreativna ekonomistica. Na naše pitanje ima li favorit među svojim proizvodima, ističe jastuk anđeoska krila.

- Taj se jastuk iz slučajne narudžbe pretvorio u jedinstveni proizvod na tržištu. Dobila sam upit koji je zahtijevao neki poseban poklon za sakrament krštenja. Odmah sam zamislila jastuk u obliku anđeoskih krila. Baš nekako odgovara toj prigodi jer novorođenčad vidim kao male anđele na zemlji. Očekivanja kupca su bila i više nego nadmašena, a meni potvrda kako je ovaj posao poseban jer svaka narudžba može stvoriti novi proizvod - zaključila je Irena Budimir.

Proizvodi se mogu pogledati i naručiti na službenoj web stranici i društvenim mrežama IRKI brenda putem upita. Uskoro će biti dostupan web shop, a Irena se nada i prodavaonici u kojoj će svi zainteresirani moći i osobno upoznati IRKI priču.

Foto: Neja Markičević/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 02:17