UKRADI IDEJU

Božićne ideje za male prostore

 

Mali prostori nekako uvijek izgledaju udobnije za blagdane od velikih i zato su nam neodoljivi. Ipak, za njihov su šarm više zaslužne dekoracije nego sama veličina prostora. Stoga smo za vas pronašli 25 malih božićnih dekoracija kojima možete postići upečatljivo uređenje.

Pravilan odabir dimenzija ukrasa

Ključ uspješnog ukrašavanja leži u odabiru prave veličine vašeg božićnog stabla i ukrasa. Baš poput odabira namještaja, vaše božićno drvce i ukrasi ne moraju ispuniti cijelu sobu. Bitno je da odaberete kutak i prilagodite dekoracije prostoru s kojim raspolažete.

Koristite jednostavnu paletu boja

Ako živite u malom prostoru, koristite jednostavne palete boja, dvije do tri boje najviše, kako bi vaš prostor izgledao veći i otvoreniji. Isto vrijedi i za blagdansko ukrašavanje. Odabrati jednu glavnu boju i jednu ili dvije boje za naglašavanje vaših ukrasa. Bijele, srebrne i sive boje su sjajne boje za osvjetljavanje malog prostora i savršene su za božićno ukrašavanje malog doma.

Ukrašavanje neočekivanih mjesta

Pokušajte ukrasiti dom kao da nemate dovoljno prostora na podu. Ovaj izazov nadahnjuje stvaranje novih i svježih načina za prikaz božićnih ukrasa koji se mogu koristiti u bilo kojem domu. Ako želite očuvati prostor, razmislite o tome kako izradite zaslone za zidove, stolove, prozore, pa čak i strop. Suspendirana božićna drvca također su vrući trend.

Odaberite stil prije kako biste uštedjeli prilikom kupovine novih ukrasa

Kada vidite sve one lijepe ukrase u trgovinama, impulsna kupovina može biti veliki problem - potrošit ćete puno novca i ispuniti mali prostor vrlo brzo. Da biste to izbjegli, odaberite stil i paletu boja prije nego što odete u trgovine, što vam može pomoći pri donošenju dobrih odluka pri kupovini. Držite nekoliko fotografija božićnog ukrasa koje volite u telefonu i birajte pametno.

Foto: Pinterest

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 06:23