VRATA U FRANCUSKOM STILU

Chic proljetni element

 

Arhitekti i dizajneri će se složiti – za dašak francuske elegancije, šik izgled interijera i eksterijera pravi odabir su upravo francuska vrata. Svjetlina i prozračnost koju dobivate ovim elementom, vašu prostoriju čine većom i iznimno ugodnom za boravak, posebno za vrijeme pravih proljetnih dana.

Francuska vrata ćete prepoznati po tome što se najčešće sastoje od dva krila i velikih staklenih površina. Klasična francuska vrata mogu se otvarati prema unutra ili prema van, a modernija dolaze i u kliznom izdanju. Budući da služe prvenstveno kako bi vam osigurala veliku količinu svjetla u prostoriji, nedostatak im je taj što zbog providnih stakala ne osiguravaju dovoljan stupanj privatnosti. Međutim, upravo su zato idealna za dio vašeg doma koji vodi na terasu ili u dvorište.

Ako ih ipak koristite na mjestu koje je izloženije pogledima, možete ih dodatno dekorirati sa zavjesama. Za veće prostorije možete odabrati tamnije boje zavjesa, a za manje prostorije svjetlije boje koje će ostaviti onaj dojam prozračnosti u prostoriji koji daju i sama francuska vrata.

Uklapaju se u svako uređenje prostora, a u nastavku vam donosimo nekoliko ideja kako ih uklopiti u svaki interijer.

Izvor: AD

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 08:27