Iz suncem okupane Dalmacije

Dalmacija ima novi brend maslinovog ulja koje osvaja medalje i srca

 

Iz suncem okupane Dalmacije dolazi nam novi brend ekstra djevičanskog maslinovog ulja iznimne kvalitete i jednostavnog imena – O. O kao Oblica koja dominira u njihovim maslinicima i uljima, O kao savršen oblik zatvorenog kruga i O kao Oda životu. Predivno ulje O s puno pažnje i ljubavi proizvodi obitelj Škrobica iz Slatina na Čiovu, otoku nadomak povijesnog majstorskog grada Trogira.

U maslinicima s kojih pogled puca na Split, Marjan i plavetno more, svoju ljubav i svoje vrijeme maslinama poklanjaju tri generacije obitelji Škrobica. Njihovi preci su davno ovdje podigli maslinike i generacijama s koljena na koljeno prenosili djedovinu čuvajući obiteljsko blago – autohtonu hrvatsku sortu Oblicu. U posljednjih desetak godina obitelj Škrobica je udahnula novi život sada već stoljetnim maslinicima. Aktivno proširuju nasade, uvode nove sorte i bave se kreiranjem blendova zanimljivih karakteristika.

Obiteljsko zlato

Da rade dobar posao, potvrdila je i struka. U posljednje dvije godine maslinovo ulje obitelji Škrobica osvojilo je na hrvatskim natjecanjima brojne zlatne medalje. Ovjenčali su se zlatom i to po nekoliko puta na Danima masline u Zadru, istarskom natjecanju Oleum Olivarum, Danima mladog maslinovog ulja u Vodicama te u Omišu na natjecanju Povenjak. No, ovu su zimu dobili i jednu posebnu nagradu. Od svojih je kolega iz Saveza maslinara i uljara Splitsko-dalmatinske županije, Miro Škrobica dobio Povelju "Dobroslav Elezović" za unaprjeđenje maslinarstva i doprinos njegovanju izvornih starih sorti maslina, svojevrsni maslinarski ekvivalent nagrade za životno djelo i priznanje za trud koji s ljubavlju ulažu.

Elegantno novo ruho

Na stvaranju brenda O radio je zagrebački Alert, jedna od najboljih hrvatskih agencija o čijim se događanjima i dizajnu priča. O je vizualno iznimno prepoznatljiv brend. Logo predstavlja stilizirano slovo O, toliko vješto dizajnirano da, osim na slovo, podsjeća i na plod masline, i time asocira na hrvatsku autohtonu sortu maslina Oblicu. Uz malo mašte, u logu se može pročitati druga poruka brenda O – Oda životu.

Ekstra djevičansko maslinovo ulje O na tržište dolazi u dvije varijante: profinjena bakrena etiketa krije monosortno ulje Oblice, a zlatna krasi premium blend vješto isprepletene Oblice, Leccina i Lastovke. Logo, stilizirano slovo O koje podsjeća na savršen plod masline, zauzima čelno mjesto na etiketama, a na pozadini elegantnih bočica koje čuvaju dragocjeni ekstrakt dalmatinskog sunca, kriju se stihovi u kojima je sažeta ljubav, posveta dalmatinskom terroiru, vrijednim rukama, ljudima, vremenu i radosti života.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 02:33