NE PROPUSTITE

Još samo danas (ponedjeljak, 19. kolovoza) potražite novi broj D&D-a uz Jutarnji list!

Premda se može činiti kako se ljeto približava kraju, još smo daleko od dana kada će opustjeti plaže diljem Jadrana

Zato smo u novom broju časopisa D&D pripremili teme za tople dane kojih još itekako ima ispred nas i u kojima će mnogi uživati čitajući ih na plaži. Tako smo zajedno zavirili u bajkovitu kamenu vilu u Splitu, u moderni zagrebački stan uređen za mladog poslovnog čovjeka te u vilu u istarskim Balama.

Kuća u Splitu, udaljena nekoliko minuta hoda od Dioklecijanove palače, ima očaravajući interijer i eksterijer, a obiluje nizom zanimljivih detalja. Teško je ne zaljubiti se u tu pravu malu oazu u gradu pod Marjanom, a zanimljiva je i povijest te kuće. Stan u Zagrebu je posve drugačiji, ali jednako zanimljiv: odlikuju ga jednostavna arhitektura, neutralne boje i čista elegancija. Treći objekt koji smo morali podijeliti s vama je Villa Giuseppe, smještena u Balama, koja je bez sumnje suvremeno arhitektonsko i dizajnersko čudo.

Donosimo i veliki vodič o solarnim kolektorima, o kojima mnogi posebno razmišljaju tijekom toplijih mjeseci. Stručnjaci s kojima smo razgovarali, kažu nam da, ako se dobro održavaju, kolektori mogu trajati oko 20 godina pa su isplativa investicija. Imamo informacije i o novom zakonu o gradnji zgrada koji na snagu stupa za dvije godine i predviđa da se grade objekti gotovo nulte energije. To znači da će se u takvim objektima morati osigurati 30 posto energije iz obnovljivih izvora.

Tu je i naš turistički šalabahter, namijenjen svima koji već imaju prostore za najam, ali i onima koji se time planiraju baviti iduće sezone. Donosimo savjete kako osmisliti prostor u koji će se gosti zaljubiti te niz stručnih savjeta o tome kako kvalitetno i lijepo urediti prostor, a pritom ne potrošiti golem iznos. Naši stručnjaci preporučuju da vlasnici svake godine oboje zidove, poprave kvarove i rasklimani namještaj... Sve to potrebno je kako bi se ostalo konkurentno na tržištu. Svaki apartman u današnje vrijeme, kažu stručnjaci, mora imati brzi internet, televizor s ravnim ekranom ili, pak, klima-uređaj.

Donosimo i savjete kako funkcionalno organizirati stan od 65 kvadrata, a naš shopping vezan je za motive mreža i užadi, koji nas vezuju uz ljeto... Sve to i još mnogo drugih inspiracija potražite u magazinu D&D uz Jutarnji list, u nedjelju, 18. kolovoza!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 02:07