LJUBITELJICA RONJENJA I PLOVIDBE

DANIJELA MARTINOVIĆ VOLI LJETO I SKRIVENE UVALE: No, nikada ne biste pogodili bez čega na brodu ne može!

Vollim skrivene uvale, ronjenje mi je strast, a savršeni obrok na barci su mi pašteta i pomidor jer su to okusi i mirisi ljeta. Volim se sakriti pod veliki šešir, otkriva popularna pjevačica

Kad nije na pozornici s mikrofonom u ruci, pjevačicu Danijelu Martinović ljeti teško možete vidjeti bez velikog šešira ili šarmantnog čipkastog suncobrana.

- Sunčala sam se do prije dvije godine, kada sam postala prilično osjetljiva na sunce pa ga sada većinu vremena izbjegavam. Nedavno sam u Ljubljani kupila prekrasan bijeli, čipkasti suncobran pod kojim provodim većinu vremena - dodaje 47-godišnja pjevačica, koja priznaje da ljetne vrućine lakše podnosi kada je blizu mora jer uvijek puše neki vjetrić. Kao rođenoj Splićanki, za nju je nemoguće, kaže, odvojiti ljetovanje od svojeg rodnog kraja.

- U blizini Splita postoji jedna mala uvalica u kojoj s obitelji i bližnjima već godinama ljetujem. Najdraža plaža mi je upravo ona koja se nalazi nedaleko od Splita i na kojoj se više od dvadeset godina kupam. Jako volim roniti i znam napamet kako izgleda dno putanje kojom ronim. Ovo ljeto još nisam zaronila te se nadam da će se to dogoditi tijekom sljedećih dana i jedva čekam taj ulazak u morske dubine. Tu plažu doživljavam kao svoju - otkrila nam je Danijela, dama s mora, koja se, osim što rado roni, voli i 'otisnuti' na pučinu.

Plovidbu brodom najčešće povezuje s ljetom, pa zato ne plovi onoliko koliko bi željela. Razlog je radno ljeto i činjenica da većinu koncerata održi ljeti, pa je oni drže na kontinentu. No, svako toliko, kaže, ukrade trenutak za sebe i otisne se od obale.

- Svaki put u pojedinim uvalama otkrivam nešto novo. Volim da su uvalice male i skrivene i da nema puno ljudi. A jedna takva upravo je na malom otočiću imena Drvenik i tamo obožavam otići jer ima prekrasno pješčano dno. Ciljano idem tamo kako bih mogla uživati u ronjenju - ispričala nam je Danijela, koja strastveno roni, ali ju zato upravljanje brodom nimalo ne zanima.

DANIJELIN POPIS ZA BROD

  • krema sa zaštitnim faktorom 0 jer sam shvatila da sam prilično osjetljiva na sunce, stoga moram konstantno paziti
  • veliki šešir
  • dobra knjiga ili nekoliko dobrih knjiga
  • pašteta i rajčice - to dvoje doživljavam kao cleinu i to mi je sinonim za ljeto (napominjem da se rajčica ne reže nego se jede poput jabuke)
  • boca vode
  • boca dobrog pjenušca
  • jedan veliki ručnik koji prekriva pola broda

- Ne znam i nikada se, moram priznati, nisam niti trudila naučiti zato što ipak mislim da su neke stvari, poslovi i uloge predodređeni za muškarce. Lijepo je imati dobrog kapetana na brodu - zaključuje pjevačica, koja se prisjetila prvog trenutka kada je zaplovila.

- Sjećam se da sam bila jako, jako mala kad me je tata prvi put stavio u mali, napuhani brodić i pustio me da budem sama na njemu. Tih prvih nekoliko trenutaka, meni kao djetetu, tada je bilo jedno zastrašujuće iskustvo, no zatim se pretvorilo u nešto najljepše što mi se dogodilo u životu. Od djetinjstva pa do danas, isti je osjećaj kada se priča o moru i o putovanjima brodom - rekla je Splićanka, koja posebno pamti još jednu, mnogo raskošniju plovidbu.

- Putovanje kruzerom, velikim putničkim brodom, u posebnom mi je sjećanju jer me fasciniralo kako se na tako velikom brodu s dvije tisuće zaposlenika i posade može ostvariti vrhunska organizacija, a da se gosti osjećaju doista veličanstveno. Putovala sam od Marseillea, preko Santorinija, Venecije i Palma de Mallorce i zaista mi je to bilo divno iskustvo, koje jedva čekam ponoviti - otkrila je Danijela, kojoj će se ovog ljeta prvi put u životu dogoditi da čitav srpanj ne bude na moru.

Početkom srpnja zatvara se, naime, u studio kako bi snimila svoj novi album 'Neopisivo'. Bit će snimljen uživo, i to sa sedam novih glazbenika, koji će njezinim pjesmama dati nov zvuk i aranžman.

- Željela sam svojoj publici na jednome mjestu ponuditi novi zvuk, kojem se i ja jako radujem. Kao najava cijelog albuma izaći će nova singl pjesma, a sve to vrlo brzo ugledat će svjetlo dana, i to početkom listopada, kao najava mojeg velikog koncerta u suradnji sa Zakladom ‘Hrvatska za djecu’ koji će se održati 24. listopada u Zagrebu - ističe Splićanka.

Foto: Filip Popović

Izvor: Magazin Like!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 01:04