Dekoracije za dom

Danski brend Design Letters

 

Dansku tvrtku DESIGN LETTERS & Friends utemeljila je Mette Thomsen, bivša novinarka posvećena dizajnu koja je svoju ljubav prema pisanoj riječi pretvorila u čaroban minimalistički brend koji u središte pažnje stavlja slova i riječi. Na pokretanje tvrtke 2009. godine potaknuo ju je nedostatak klasičnih i profinjenih slova koja se javljaju na predmetima i dekoracijama za dom, pa je odlučila sama popuniti tu prazninu na tržištu.



Sasvim bijele zdjele, čaše, vrčeve i zdjelice od porculana odlučila je ukrasiti iscrtanom tipografijom koju je osmislio slavni danski arhitekt i dizajner Arne Jacobsen 1937. godine za gradsku vijećnicu u danskom gradu Aarhus. Kolekcija brenda danas uključuje brojne predmete za kuhinju, uređenje doma, namještaj i predmete za djecu i prisutan je u više od 55 država diljem svijeta.




Sasvim jednostavni, a iznimno efektni komadi posuđa i ukrasni predmeti osvojili su ljubitelje nordijskog dizajna svojom suptilnom elegancijom i minimalizmom. Cijelu kolekciju možete pretražiti na njihovoj službenoj stranici, a pronađete li primjerak koji je kao stvoren za vas možete ga naručiti u njihovoj internetskoj trgovini!







Izvor: Design Letters

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 20:23