OGLEDALCE, OGLEDALCE...

DEKOR TREND Ogledala u kuhinji

 

Ogledalo u kuhinji i to na mjestu kuhinjskih pločica djelić je prošlosti koji se odnedavno ponovno počeo javljati u modernim interijerima. Popularan u 70-ima, ovaj se dekorativni detalj jedno vrijeme povezivao s barovima i starim restoranima, no zapravo unosi dobrodošao element iznenađenja u prostor.

Ne možemo poreći da je ogledalo u kuhinji višestruko korisno jer ne samo da štiti zid od mrlja koje nastaju za vrijeme kuhanja, nego usto i vizualno povećava prostoriju. Postavljanjem ogledala između gornjih i donjih kuhinjskih ormarića možete unijeti dašak glamura u svoju kuhinju i malo začiniti njeno tradicionalno uređenje.

Ukrasite li tek manji dio svog zida na ovaj način dobit ćete suptilni detalj u interijeru, a budući da ogledalo reflektira svjetlost, prostor će biti puno svjetliji nego što bi bio da ste se odlučili za klasične pločice.

Ako biste u svojoj kuhinji radije imali kompleksniji detalj koji privlači pozornost uvijek se možete odlučiti za pločice s efektom zrcala ili pak razlomljeno ogledalo posloženo natrag u oblik kuhinjske pozadine s upečatljivom teksturom i uzorkom. Odličan dojam ostavljaju i ogledala s patinom koja umanjuju minimalistički izgled sjajne površine novog ogledala. U nastavku pogledajte kuhinjske prostore u kojima upravo ogledalo privlači najviše pozornosti! Kako vam se čini ovaj oživljeni trend?

Izvor: Apartment Therapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 12:37