OVO BI SVAKI DOM TREBAO IMATI

Deset ključnih stvari za uređenje bez greške

 

Naš dom je naše utočište, mjesto gdje odmaramo umorno tijelo i um od svakodnevice, gdje se družimo s obitelji i prijateljima i njegujemo važne odnose. Naš dom ne bi bio potpun bez predmeta koji se u njemu nalaze pa bi oni stoga trebali biti i funkcionalni i lijepi, a trebali bi imati i neko značenje i usrećivati nas. Sigurni smo da imate sve osnovno što vam treba, no postoje neki detalji za koje možda niste ni znali da vam trebaju, ali su upravo to elementi koji će vam pomoći da stvorite uređenje s puno stila.

Foto: Minted


Foto: Sylwia Pietruszka


Foto: Jason Briscoe

Umjetnine koje volite

S obzirom na sve veći broj internetskih stranica koje nude povoljna umjetnička djela, dizajnerske postere i kreativne ukrase doista nemate izgovor za prazne zidove. Osobne fotografije, originalna djela pa čak i detalji poput razglednica i podmetača mogu izgledati skladno na vašem zidu i unositi dinamiku u prostor.

Foto: Athropologie


Foto: Boll & Branch


Foto: myhomelookbook.com

Dodatna posteljina

Kada vam u kuću iznenada banu neočekivani gosti, od izvlačenja prašnjave vreće za spavanje i neugodne situacije spasit će vas lijepa dodatna posteljina i ručnik koje ste pripremili i pospremili upravo za ovakve prilike.

Foto: hammerandheelsblog.com


Foto: Desire To Inspire

Stolić uz ulaz

Osim što privlači pozornost i daje dozu elegancije vašem prostoru već s ulaza, stolić u hodniku funkcionalan je komad namještaja na kojem možete skupljati poštu, ostavljati ključeve i slične sitnice koje biste lako mogli zagubiti, a potrebne su vam. Okupljajte sve te predmete u ukrasnoj kutiji ili zdjeli.

Foto: Sara Albers


Foto: Remodelista


Foto: Artha Collections

Tkanine za stol

Prekrasno posložen stol prekriven čistim i lijepim stolnjakom posebno je šarmantan prizor, no ako vam se to doima kao pretjerano formalan set, nabavite jednostavne lanene podmetače! Njihovim ćete postavljanjem u tren oka stvoriti sofisticirani izgled.

Foto: Grovemade


Foto: Hertz und Blut


Foto: The Future Kept

Biljke

Osim što su  dobrodošao dašak prirode, kućne biljke daju boju i teksturu svakom prostoru. Ako kuhate, mogu biti i praktične pa zasadite bosiljak, majčinu dušicu, ružmarin i slične začine u lijepe teglice te stvorite osobni začinski vrt.

Foto: Pinterest


Foto: Instagram @housetweaking


Foto: Pinterest

Više izvora svjetlosti

Od rada, druženja pa do spavanja, u svojim domovima odrađujemo raznovrsne aktivnosti u različita doba dana pa je sasvim logično da imamo potrebu za različitim izvorima svjetlosti. Obična stropna rasvjeta nije dovoljna pa dodajte barem jednu stolnu ili podnu svjetiljku u svako područje svoga doma i odmah će vam biti ugodnije boraviti u prostoru.

Foto: Huyen


Foto: One Kings Lane


Foto: fornydinbolig.dk

Vješalica za kapute

Prebacivanje kaputa preko stolice ili najbliže slobodne površine recept je za neuredan izgled vašeg prostora. Uložite u vješalicu za kapute ili nabavite lijepe kuke koje ćete postaviti na zid te uredno posložite svoje kapute kako bi sve izgledalo urednije.

Foto: Jason Leung


Foto: JOHANNABRADFORD.SE


Foto: fabrics-wallpapers.stfi.re

 

Polica za knjige

Neovisno radi li se o ugrađenim policama, starinskom regalu ili klasičnom modelu, svaki dom trebao bi imati lijepe police na kojima se nalaze vaše najdraže knjige, ali i uramljene fotografije i druge značajne sitnice. S malo truda i stilizacije, vaše police mogu postati savršen izraz vaše osobnosti.

Foto: Sferra


Foto: Ember Ivory

Meke deke

Prebačene preko ruba kreveta ili naslona kauča, tople i meke deke predstavljaju dodatni element teksture i uzorka u prostoru. U dućanima se doista mogu pronaći različiti modeli pa ćete bez problema pronaći deke koje će se savršeno uklopiti u vaš dom.

Foto: Snowe Home


Foto: Serge Esteve


Foto: Kelsey Knight

Vinske čaše

Kada vam prijatelji donesu bocu vina, umjesto da prekopavate ormariće kako biste skrpali set čaša, zašto ne biste uložili u jednostavni, ali lijepi komplet u kojem će biti još veći užitak ispijati vino?

Izvor: AD

Izdvajamo

Iz drugih medija