inovacije

Digitalna šivaća mašina Kniterate

Kniterate je naziv kompaktne industrijske mašine za tkanje koja je kao stvorena za dizajnere i poduzetnike čiji se kreativan proces vrti oko tekstila i pletiva. Osmislio ju je dizajner Gerard Rubio kao svojevrstan 3D printer za pletivo čija je svrha olakšati kreativcima stvaranje i izradu jedinstvenih odjevnih predmeta.

Digitalni dizajn željenog komada odjeće potrebno je stvoriti u programu poput Photoshopa, a zatim ga pomoću Kniterate mašine u samo nekoliko sati možete pretvoriti u nosivu odjeću.


Ova mala, a moćna mašina može isplesti šalove, veste, haljine, kravate, pa čak i dijelove cipela, a mogla bi dramatično smanjiti vrijeme koje je potrebno za stvaranje brzog prototipa određenog dizajna, s obzirom na to da ubrzava proces nastanka konkretnog proizvoda te ga čini i jeftinijim.



Nakon uspješne Kickstarter kampanje prikupljanja sredstava Rubio i njegov tim ubrzo počinju s proizvodnjom, a prvi Kniterate modeli očekuju se u kolovozu 2018. godine. Više doznajte na službenoj stranici Kniterate.




Izvor: This Is Colossal

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 12:18