Dizajn kupaonica

Divne sive kupaonice koje želimo imati u svom domu

 

Prekrasne kupaonice dolaze u različitim oblicima, bojama i veličinama, od sjajnih monokromatskih i minimalističkih prostorija pa do rustikalnih spa oaza. Neovisno koji stil uređenja volite, kada vidite atraktivne primjere kupaonica sive boje promijenit ćete mišljenje! Čar sivih kupaonica skriva se u tome što se, ovisno o odabranoj nijansi sive, količini te boje i osvjetljenju u prostoriji njihov izgled dramatično mijenja. Pogledajte 13 atraktivnih sivih kupaonica koje su nas osvojile već na prvi pogled!

Tamno drvo, mjedene slavine i dojmljiv prirodni kamen zaslužni su za elegantni izgled ove impresivne kupaonice koja izgleda svježe i moderno.

Sivi i rustikalni minimalizam prostorije na fotografiji zaista odiše šarmom! Dizajner Vincent Van Duysen za ovu kupaonicu odabrao je zemljane elemente i suzdržano ju uredio kako bi materijali poput grubog drva, betona i metala posebno dolazili do izražaja.

Odlični detalj sive boje u vašoj kupaonici može biti betonski umivaonik poput ovog na fotografiji. Kupaonicu su osmislili Matt i Kim Di Costa, a sam umivaonik proizvod je tvrtke Nood Co. Odlično se slaže s mramornim zidnim pločicama, a mat crni elementi izgledaju posebno efektno u ovoj kombinaciji.

Industrijski šik ove kupaonice potpisuje tvrtka Pipkorn & Kilpatrick. Slojevi sirovih materijala spojeni su u upečatljiv prizor, a posebnu pažnju privlači zid prekriven mat pločicama posloženima u uzorak riblje kosti, ali i umivaonik od betona.

Nemojte podcijeniti dinamičnu moć sivih mozaik pločica. Savršen primjer njihovog luksuza kupaonica je na fotografijama prekrivena sitnim pločicama oblika riblje ljuske.

Betonski zidovi i drveni podovi recept su za uspjeh! Igra između tekstura i kontrast između toplog i hladnog u ovoj kupaonici stvara prekrasan prizor.

Želite li dodati samo jedan sivi element u svoju kupaonicu, razmotrite o radnoj površini! Kombinirajte betonsku plohu s drvom tople smeđe boje i detaljima u prepoznatljivoj milenijskoj ružičastoj kako biste rekreirali ovaj harmonični dizajn.

Sasvim svijetla siva apsolutni je hit u ovoj kupaonici tvrtke Square Footage Inc. Upravo ona, u kombinaciji s bijelim površinama, otvara prostor i čini ga prozračnim, a uzorak na podu, detalji od mjedi i pletene košare čine prostor toplijim.

U ovoj kupaonici osvajaju suptilni sivi detalji poput horizontalnih linija na zidu, heksagonalnih mozaik pločica na podu ili sitnih šara na umivaoniku. Kontrast između bijele i sive boje doista čini ovu kupaonicu upečatljivom, ali i razigranom.

Ova minimalistička i blago osvijetljena kupaonica koristi prirodne teksture i sive nijanse koje se dobro slažu kako bi stvorili ovaj ležeran interijer u boho stilu. Dizajnericu Annabell Kutucu nadahnula je arhitektura grčkih otoka pri osmišljavanju ove oaze.

Istaknite prekrasnu sivu prirodnim svjetlom. Tvrtka Cleo Design osmislila je ovu kupaonicu sa snažnim, jasnim linijama i detaljima od kroma dok golemi prozor propušta pregršt prirodnog svjetla i ističe prirodnu ljepotu kamena.

Dojam u svojoj kupaonici možete ostaviti i pomoću sivih heksagonalnih pločica koje s poda prelaze na zid tuša, kao na primjeru s fotografije koji podsjeća na luksuzne hotele. Dodatni detalji koji čini ovu kupaonicu posebnom su mjedene slavine i tuševi koji ju čine još privlačnijom.

Ako volite prirodne šare koje obilježavaju ploče od mramora, onda je Carrara mramor savršeni način kako možete uključiti detalj sive boje u svoju kupaonicu. Ova glamurozna prostorija savršen je primjer zašto je mramor jedan od bezvremenskih klasika!

Izvor: Hunker

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 03:53