NOVA GODINA, NOVI TRENDOVI

Dizajn kupaonice - trendovi za 2020. godinu

Opremanje i uređenje kupaonice nije nimalo lak zadatak. Na što posebno obratiti pažnju i što je sada traženo donosimo u nastavku članka

Što mislite, koju sobu koristimo najviše, a donosi maksimalne fizičke i psihičke užitke? Vjerojatno ćete prvo pomisliti na kuhinju ili spavaću sobu. Ali kada ste posljednji put došli kući nakon napornog radnog dana, i poželjeli ići u kuhinju ili krevet?
Kupaonica je više od održavanja higijene, jer svatko se može oprati, ali ne može svatko uživati u tom procesu.

Matthew Willaims

S obzirom na važnost kupaonice u domu, bitno je da je funkcionalna, napravljena od kvalitetnih i izdržljivih materijala, ali i u trendu. Nove ideje za uređenje kupaonice uvijek su dobro došle, a kako se trendovi i tehnologije mijenjaju jednom godišnje (ponekad i češće), pojavljuju se i posve nova rješenja pa smo danas prikupili 11 savjeta koji vam mogu pomoći prilikom vašeg sljedećeg projekta.

Luigi Rosselli Architects

1. Mjed u kupaonici

U kupaonici u osnovi dominiraju kromirane slavine. No, u posljednje je vrijeme upravo mjed izvrsna alternativa koja izvrsno pristaje u modernim, klasičnim i rustikalnim kupaonicama.

Chris Snook

2. Kvarcne plohe

Umjesto granita na tržištu su dostupne razne kvarcne ploče iznimne ljepote i velikih mogućnosti.

Decus Interiors

3. Kameni umivaonici i pribor

Kupaonica može biti moderna, klasična, minimalna ili rustikalna, a kameni umivaonici mogu dati prostoru jedinstveni karakter.

John Jacob

4. Kupaonski elementi u dvije boje, s lijepim drvenim teksturama

Umjesto potpuno bijele kupaonice, odaberite kupaonicu u dvije boje. Kao na fotografiji iznad, bijeli kupaonski ormarići gore, a tamnija nijansa ispod - prirodna tekstura drva daje posebnu eleganciju.

Decus Interiors

5. Kupaonski namještaj u dubokim plavim tonovima

Sve su popularnije obojene površine, a boja plavog neba, tirkizna ili duboko ljubičasta boja za vašu novu kupaonicu može biti odličan izbor.

Matthew Williams

6. Starinski izgled podova

Podovi prekriveni pločicama koji podsjećaju na neka prošla vremena ponovno se vraćaju u modu, a mogu se bez teškoća uskladiti s bilo kojim stilom uređenja, što ih čini praktičnim odabirom. Sitne heksagonalne pločice s kontrastnim uzorkom i monokromija odlični su primjeri retro detalja koji ponovno osvajaju.

Zara Home

7. Pločice s izraženom teksturom i jakim uzorkom

Cementne, terakota ili marokanske pločice stvaraju raskošan dojam u kupaonici i podsjećaju na tradicionalne načine uređenja. Često su višeg cjenovnog ranga pa ako ne želite potrošiti puno novca, razmislite o njihovu postavljanju samo do polovice zida u kupaonici ili o stvaranju upečatljive zone pločica samo iza umivaonika.

Home Polish

8. Tamne boje u kupaonici

Trend tamnih, zasićenih i dramatičnih boja u interijeru ne jenjava, a nije zaobišao ni kupaonice, neovisno o njihovoj veličini. Tamne boje zidova i vrata možete uravnotežiti sjajnim bijelim kupaonskim namještajem i detaljima zlatne boje, čime će prostor izgledati manje tmurno i mračno te puno elegantnije.

Zara Home

9. Rustikalni ili industrijski elementi

Izložene cijevi u kupaonici sa slike odličan su način unošenja rustikalnih ili industrijskih detalja i uvođenja elemente teksture u tu zonu. Jednako će dojmljivo izgledati i pomalo istrošeno drvo, izložena opeka ili predmeti i detalji od betona kao iznenađujuće dekorativno rješenje u klasičnom kupaonskom prostoru.

Design Sponge

10. Vintage komadi namještaja

Starinski ormarići mogu se iskoristiti kao postolje za ugradnju umivaonika u kupaonici, a dat će prostoru šarm i karakter, posebice ako je ostatak uređenja jednostavan i minimalistički. Ako imate dovoljno mjesta u kupaonici, razmislite o primjeni lijepih starijih ormarića kao prostora za odlaganje kozmetike, dodatnih ručnika i higijenskih potrepština.

One Kind Design

11. Okruglo ogledalo

Odličan je trik za omekšavanje oštrih linija moderne kupaonice postaviti u nju okruglo ogledalo, pogotovo kada se radi o predimenzioniranoj okrugloj reflektivnoj površini poput ogledala prikazanog na fotografiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 11:35