Zelene dnevne sobe

Dnevni boravci inspirirani prirodom

9 dnevnih soba koje unose prirodu u dom

Uvođenje prirode u dnevni boravak u kojem provodimo najviše vremena, želja je mnogih, pogotovo kada živimo u gradu. Mogu to biti zelene biljke, namještaj, ukrasi ili pozadine, koje također imaju pozitivan utjecaj na naše psiho-fizičko zdravlje. Zelena je boja prirode. To je boja obnove i rasta i izgleda smirujuće i neutralno. Djeluje povoljno na zdravlje, smiruje i unosi ozdravljujuće vibracije u prostor.

Zbog svojih pozitivnih značajki, dizajneri interijera ju obožavaju i često je koriste u uređenju domova. Zelena boja dolazi u raznim nijansama, od svijetlozelene do tamnozelene poput smaragda. Ona je neutralna boja i odlično se kombinira sa svim drugim bojama.

U feng shuiju, zelena pripada elementu drveta i simbol je obnove, svježe energije i novog početka, a koristi se svugdje. Ako imate veliki prostor, a želite da bude još udobniji, kupite zeleni tepih ili boje za zid u nekoj zelenoj kombinaciji. Zeleni namještaj uvijek izgleda predivno.

Ako niste sigurni gdje i kako koristiti zelenu boju, pokušajte prvo sa zelenim detaljima. Nekoliko dobro pozicioniranih vaza ili jastuka mogu osvježiti dom, i dati mu fascinantan izgled, a mi vam donosimo 9 fotografija dnevnih soba nadahnutih upravo zelenom bojom.

Zelene biljke, ratan, drvo i to je to!

Čak i u središtu grada možete kreirati bujnu džungu kao u ovoj dnevnoj sobi.

Panoramska zelena pozadina lijepi je detalj u ovom malom pariškom stanu.

Zelene biljke i drvo unose toplinu u ovu dizajnersku dnevnu sobu.

Ovaj je dnevni boravak uređen u stilu zimskog vrta.

Zelena boja u kombinaciji sa sivom i metalom dobitna je kombinacija.

Izvor: planete-deco.fr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 18:04