Dočeci nove 2016. godine

Najbolje proslave na otvorenom i zatvorenom

NA OTVORENOM

Prosinački šušur i svečarski ugođaj prisutni su u većini naših gradova, a višetjedno zagrijavanje kulminirat će dočecima Nove godine na otvorenom.

Zagreb, doznajemo, planira raskošan novogodišnji doček na nekoliko atraktivnih lokacija u središtu grada. Zagrebački adventski program – koji je ove godine bogatiji nego ikada i koji mu je donio laskavu titulu najljepše europske metropole u predbožićno vrijeme – uvod je u bogatu novogodišnju ponudu.

Doček Nove godine na središnjem zagrebačkom trgu uvijek privuče tisuće posjetitelja, očekuje se da će tako biti i ovaj put, tim više što je glavna zvijezda večeri naša popularna pop-pjevačica Nina Badrić. Posjetitelje će zabavljati i ostali glazbenici, poput grupe Vatra i Teške industrije, a njihove će nastupe nakratko prekinuti odbrojavanje i veliki ponoćni vatromet.

Osim proslave na Trgu bana Jelačića, u središtu Zagreba održat će se još nekoliko dočeka na otvorenom. Građani će moći uživati u programu u sklopu Fuliranja u Tomićevoj i Kurelčevoj ulici. Na obje lokacije svi ugostiteljski objekti (kućice) bit će otvoreni do ranih jutarnjih sati, uz DJ-e i živu glazbu.

Na Europskom trgu, u pješačkoj zoni glavnog grada, kućice s hranom i pićem također će biti otvorene duboko u noć, a posjetitelje će zabavljati DJ Eddy Ramich i njegovi kolege.

Ni na Zrinjevcu neće biti tiho. Čarobno okićen najljepši zagrebački park sa stoljetnim platanama također će nuditi puno hrane i pića uz svirku pop-jazz benda Iva Smojver Trio. Klizalište Ledeni park organizirat će dječji doček Nove godine točno u podne, a navečer će se i ondje nastaviti glazbeni program.

Dan nakon ludog provoda, 1. siječnja 2016. godine, održat će se tradicionalna smjena straže koju izvodi Počasna satnija Kravat pukovnije, a u večernjim satima naša najveća kazališna kuća HNK Zagreb nudi novogodišnji koncert – valceri, polke i druge špelancije – kada će nastupiti Tamburaški orkestar HRT-a i gosti, pod dirigentskom palicom Siniše Leopolda.

U Dubrovniku, biseru hrvatskog Jadrana, za doček Nove godine nastupit će kraljica domaće i regionalne estrade, slavna Severina, a uz nju sve okupljene će zabavljati i dubrovačka grupa Silente te DJ Kameni, donedavni član grupe Colonia, koji sada nastupa kao samostalni DJ.

Fešta neće proći bez prethodnog tradicionalnog kolendavanja, a svi ugostiteljski sadržaji u staroj gradskoj jezgri bit će otvoreni duboko u noć. Osim samog dočeka, Dubrovnik nudi još dvije manifestacije na Stradunu: dan prije dočeka, 30. prosinca, nastupit će dubrovački rock bendovi Valetudo i Dariva, a dan nakon dočeka, 1. siječnja, točno u podne svečani koncert održat će Dubrovački simfonijski orkestar, dok će navečer nostalgičnim, dalmatinskim notama sve prisutne opiti klape Šufit i Kontra.

Na splitskoj Rivi, središnjem mjestu okupljanja, za doček Nove godine nastupit će naša mlada kantautorica Sara Renar, a fešti će se pridružiti turbo popularni TBF, stari, dobri Psihomodo pop i DJ Pero Fullhouse. Urbani đir za doček, smiju se Splićani. Osim Rive, šušura će biti u cijeloj staroj gradskoj jezgri.

NA ZATVORENOM

TERME TOPUSKO

Novogodišnja noć na bazenima, u havajskom stilu. U Novu godinu uđite u bikiniju

Hau’oli Makahiki Hou (how-oh-lay ma-ka-hee-key ho)! Naučite ovo izgovarati kako god znate i umijete jer samo su vam ta rečenica i kupaći kostim potrebni za novogodišnje slavlje, poručuju iz Termi Topusko. Naime, u Termama Topusko, koje su od Zagreba udaljene 90 kilometara, a od Karlovca i Siska samo 50 kilometara, 31. prosinca organizira se doček Nove godine na bazenima u havajskom stilu, s početkom od 20 sati.

Za dobru glazbu zaduženi su profesionalci: DJ GO CUT i Jakša Jordes, kralj saksofona s bogatom karijerom i na europskoj sceni. Havaji su nezamislivi bez ležaljki i koktela. Na ležaljkama možete predahnuti tijekom lude novogodišnje zabave, a za koktele će se pobrinuti koktel majstor Vjenceslav Madić Kishoni, dok će zgodne plesačice nalik onima na plaži Waikiki podizati atmosferu cijelu noć.

Dress code? Kupaći kostimi i lepršava ljetna odjeća. Cijeli paket: ulaz na Havaje (bazene) + plesanje u Tihom oceanu (cjelovečernji party) + hrana i piće stoji 400 kuna. Kokteli se naplaćuju odvojeno, 30 kuna po koktelu. Idući dan može se uživati u “anti-hangover dayu”, a to podrazumijeva kupanje u bazenima i sauniranje.

ELEGANTNI OPATIJSKI HOTELI

Novogodišnja noć, čarobna, magična ili najluđa kako je mnogi zovu, uvijek se lijepo provede u Opatiji. Ako onaj svečani trenutak, u kojem obitelji, prijateljima i samima sebi poželimo bolju i sretniju novu godinu, želite dočekati u elegantnom ambijentu, Opatija je uvijek dobar izbor.

Niz luksuznih hotela – Design Hotel Royal, hotel Milenij i Grand Hotel 4 opatijska cvijeta – nude pakete od dva noćenja, odličnu zabavu i najfinije delicije. Razgledavanje grada, svečane večere, čaše pjenušca i poklon iznenađenja u sobi samo su dio bajkovite ponude. Opatija je za one koji Novu 2016. žele dočekati sa stilom, poručuju hotelijeri.

PLANINARSKI DOM RUNOLIST NA ZAGREBAČKOM SLJEMENU

Za sve one koji vole planinu, prirodu i miris drva u kaminu odličan je doček Nove godine u jednom od planinarskih domova. Tako popularni planinarski dom Runolist na Sljemenu organizira nezaboravnu novogodišnju noć otvorenog tipa, s cijenama hrane i pića koje imaju i svaki dan.

Okupljene planinare, bicikliste, izletnike, avanturiste i ljude dobre volje zabavljat će DJ Hans, s hitovima za sve ukuse. Tko želi, može i prespavati, cijena 8-krevetne i 3-krevetne sobe stoji 400 kuna (grupa dijeli iznos). Program počinje u 19 sati, a moguća je i rezervacija stola. Domaćini se nadaju da će do Silvestrova pasti i koja pahulja snijega, kako bi Medvednica zasjala u svoj svojoj bjelini.

Pripremila: Sandra Bolanča

Izvor: Magazin Like!

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Related content
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 22:52