Devet stvarčica za savršeno ljeto

Donosimo malo dekorativnih savjeta

Ovo su predmeti bez kojih ljeto ne može početi!

Sa sve višim temperaturama koje su zavladale imamo dojam kao da je ljeto već počelo! Kako bismo se zaista dobro pripremili za mnoge najdraže godišnje doba, malo smo istražili bez kojih predmeta savršeno ljeto jednostavno ne može početi! Dugi ljetni dani i opuštene tople noći koje su idealne za boravak na otvorenom sa sobom nose i česta druženja s prijateljima i obitelji, potrebu za svježim i prozračnim interijerom, laganim tkaninama i opuštenim dekorom pa pogledajte u nastavku što vam sve može pomoći da svoj dom pretvorite u ležeran ljetni prostor.


Lagane zavjese

Prozirne i lagane zavjese zaštitit će vas od najjačeg sunca, propuštajući pritom dovoljno zraka u vaš prostor kako bi on bio okupan suncem i ugodan za boravak. Poluprozirne zavjese ne morate zadržati samo u unutrašnjosti svoga doma. Postavite ih na terasu i time ćete dobiti ne samo dodatnu privatnost nego i pravi ljetni doživljaj prostora.


Umjetnost koja podsjeća na more

Iako smo kilometrima daleko od plaže, to ne znači da ne možemo maštati o godišnjem odmoru i opuštenim danima prepunima morskih radosti. U sanjarenju nam pritom uvijek mogu pomoći umjetnička djela, slike i fotografije koje prikazuju čarobni ocean, divlje obalne krajolike, život na plaži i valove.


Vaze prepune zelenila

Keramičke vaze zanimljivih geometrijskih oblika i izražajnih tekstura u neutralnim bojama savršen su izbor za laki ljetni dekor. Ispunite ih svježim zelenilom (poslužite se i kojom egzotičnom biljkom), grupirajte različite komade i stvorite tako odličan ukras u svome domu.


Tkanine za stol s prugicama

Prugice su jedan od klasičnih uzoraka koji je idealan za ovo doba godine, a stol prekriven stolnjakom s prugicama uvijek će izgledati atraktivno u svojoj jednostavnosti. Kombinacija crne i bijele boje sa zemljanim nijansama uvijek je dobitna pa potražite takve primjere u dućanima i online.


Posuđe za serviranje

Planirate li puno različitih okupljanja, ovo ljeto dobro će vam doći jednostavno i lagano posuđe za serviranje hrane. Neovisno radilo se o doručku, ručku ili večeri, elegantno i lijepo posuđe svako će druženje podići na višu razinu.


Čaše za vino

Bijelo vino jedno je od najpopularnijih ljetnih pića, a kako biste dodatno uživali u svakom gutljaju, pobrinite se da ga svojim gostima možete ponuditi u profinjenim vinskim čašama, kao i u lijepom vrču!


Vrč za vodu

Za ljetnih vrućina važno je da pijete puno vode, a ako je poslužite u lijepom vrču punom svježeg voća i začinskog bilja, ispijanje vode postat će pravi užitak!


Tkanine za kupaonicu

Stvorite u svojoj kupaonici pravi spa doživljaj s novim mekim i mirisnim ručnicima, a već umorni i zastarjeli zastor za tuš zamijenite modelom bijele boje koji će odmah osvježiti vaš prostor.


Udoban namještaj za terasu

Ljetno vrijeme je kao stvoreno za odmaranje i izležavanje! Stvorite svoj savršeni kutak za te aktivnosti odabirom pletenog namještaja ili namještaja od drva koje ćete potom iskombinirati sa svijetlim jastucima za moderan izgled. Ako ste željni malo boje, nema boljeg načina da ga unesete na svoju terasu nego stolicama u vašoj najdražoj nijansi!


Zanimljive tegle za cvijeće

Umjesto klasičnih tegli za cvijeće i biljke od terakote, potražite posude za cvijeće zabavnih oblika, različitih veličina i stilova kako biste od njih stvorili izvrsnu dekoraciju za svoj interijer ili terasu. Birajte različite modele, ali se zadržite na prozračnoj paleti boja.

Izvor: Decoist

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 03:57