MAKEOVER RADNOG KUTKA

Donosimo vam najljepše ideje za uređenje radne sobe ove jeseni

Razmišljate o (pre)uređenju radne sobe, a ne znate odakle početi? Kako bismo vam pomogli, za vas smo izdvojili najljepše ideje kako osmisliti praktičan i estetski savršen radni kutak u vašem domu

Bez obzira na to radite li od kuće ili samo povremeno obavite neke radne obaveze u svome domu, jedno je sigurno - radni kutak je nešto bez čega ne možete. Kako uskoro dolazi jesen, vrijeme je za posljednje makeovere u našim domovima, pa tako ni radna soba nije nikakva iznimka.

Foto: Instagram/chicbureau

Radni prostor u domu prvenstveno bi trebao sadržavati stol, dovoljan velik za smještaj prijenosnog ili stolnog računala te što više prostora za spremanje, bilo da je riječ o otvorenim policama ili pak ladicama i ormarićima. Prvi i osnovni korak u postupku makeovera radne sobe jest da jasno definirate stil uređenja koji želite postići u interijeru i u skladu s time odredite veličinu potrebnog stola.

Foto: Instagram/olahdanika

U slučaju da je vaš radni kutak smješten u otvorenom dijelu stana ili kuće, potrebno ga je vizualno uskladiti s ostatkom interijera. S druge strane, ako ste jedan od onih sretnika koji za svoj kućni ured imaju zasebnu radnu sobu, istu možete urediti po vlastitim željama, ukusu, a na kraju i svojim potrebama.

Ako raspolažete vrlo malom kvadraturom i nemate previše slobodnog prostora za radni stol, čak i u tom slučaju postoji rješenje. Naime, u tom je slučaju idealan izbor za vas onaj radni stol koji često dolazi kao sastavni dio ormara i polica koje imate u svome domu.

Foto: Instagram/decodiversity

Iako isti možemo pronaći u nekim trgovinama, mi vam ipak preporučujemo da se u tom slučaju okrenete stolovima koji su posebno rađeni po mjeri i prema dimenzijama koje odgovaraju vašem prostoru. Pozitivna strana ovakvih praktičnih stolova jest ta što unutar namještaja možete kreirati dodatne police za sve stvari koje su vam potrebne i za koje biste željeli da vam u svakom trenutku budu pri ruci.

No, nije radni stol jedino o čemu moramo voditi računa kada (pre)uređujemo kućni ured. Ne smijemo zaboraviti ni na prijekopotreban stolac koji je također vrlo važna stavka kod opremanja radnog kutka u domu. On prvenstveno mora biti dovoljno udoban kako biste na njemu mogli provesti dovoljno vremena, a da vas pritom ne zabole leđa ili vrat.

Foto: Instagram/weloveworkspace

S obzirom na to da je udobnost i praktičnost stolca među najvažnijim stavkama, to je element na kojem ne biste smjeli štedjeti. U obzir uzmite dizajn stola i prostorije općenito, ali i odredite koliko ćete sati dnevno provesti na stolcu. I zapamtite - udobnost stolca bi uvijek morala biti na prvom mjestu!

Kad nabavite i napokon definirate ova dva osnovna elementa za radnu sobu u svome domu (stol i stolac), tek se tada možete dalje fokusirati na izbor dodatnih polica i ladica, ali jednako tako i kvalitetne rasvjete koja mnogo znači u svakome interijeru, natočito u radnoj sobi.

Foto: Instagram/alabasterfox

Isto tako, nekoliko 'završnih' detalja kao što su ukrasne biljke koje je lako održavati, pribor za pisanje ili pak najobičnija ploča za genijalne post-it papiriće s podsjetnicima obaveza bit će odlična dekoracija u vašem radnom kutku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 23:10