5 IDEJA ZA DEKORACIJU

Drva za ogrijev kao neizostavan dio toplog i ugodnog doma

Nema skrivanja u ostavi ili podrumu, drva za grijanje uklopite u zimsko uređenje interijera.

Napokon ste pronašli nekoliko metara drva po pristupačnoj cijeni, dakle, prvi je problem uspješno odrađen. Drva ste ostavili u nekoj ostavi, u dvorištu, u podrumu ili na nekom trećem manje vidljivom mjestu. Osim toga, stalno morate ići po drva, a ona su nerijetko i predmet onih malih kratkih obiteljskih porječkavanja oko toga tko će obaviti ovaj posao, tko ga je zadnji obavio i tako dalje.

Zašto jednostavno ne učiniti drva za peć dijelom interijera? Donosimo vam deset fantastičnih ideja i sigurni smo da će vas barem jedna inspirirati za to da drva uklopite u svoje zimsko uređenje doma.

Stare palete

Ovih mjeseci kada se naši domovi griju, u hodniku možete napraviti šarmantno malo skladište za drva. Posložite nekoliko drvenih kutija ili paleta, u njih naslažite drva, a na njih postavite neku dekoraciju ili čak malo božićno drvce.

Na komodi

Na stražnjem dijelu komode možete naslagati nekoliko redova drva za ogrjev. Ako imate bijele zidove, bit će fantastična promjena ali ćete morati pripaziti da ne oštetite zid, stoga ga prethodno zaštitite tako da na njega stavite bijeli papir.

Prazan zid

Ako slučajno imate prostor uz zid koji je s barem jedne strane ograđen, pronašli ste idealno mjesto za slaganje drva. Pokušajte ih posložiti jedno na drugo do visine do koje ćete ih moći dohvatiti. Tako ćete dobiti efektan istaknuti zid i u svoj interijer unijeti dašak rustikalnog stila koji podsjeća na malu zimsku kolibicu iz snova.

Regal ili police

Cijeli jedan regal ili samo nekoliko polica možete pretvoriti u privremeno mjesto za drva. Izvrsna dekoracija, a sigurno će vam olakšati posao stalnog donošenja drva.

Drvene kutije i ostali ukrasi

Malo veća drvena kutija, češeri, drva i lampice dobitna su kombinacija za božićni detalj koji će odmah podignuti cijelu prostoriju, a navečer stvoriti pravu ugodnu božićnu atmosferu.

Sve ove ideje u vaš će interijer unijeti notu rustikalnog stila. Temelj ovog stila na posljetku i jesu drveni materijali, a božićni stil je zbog svog glavnog elementa, božićnog drvca, upravo dio te obitelji. Rustikalan stil spaja i tradicionalne elemente, a oni u interijer unose toplinu i opuštenost - baš ono što nam zimi treba.

Izvor: idealhome

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 15:58