INSPIRIRAJTE SE!

Drveni podovi u kuhinji koji pristaju svakom stilu uređenja

 Stephen Paul/Hunker
Drvo je jedan od prirodnih materijala s kojim jednostavno ne možete pogriješiti!

Kada su u pitanju kreativne ideje za podove u vašoj kuhinji, drvo je, bez sumnje, bezvremenski i neutralni materijal koji pristaje gotovo svakom stilu uređenja. Isto tako, drveni podovi svijetlih nijansi čine da svaki prostor izgleda svijetlo, otvoreno i spokojno. S drvenim podovima kao osnovom, možete odabrati koji stil dizajna i paletu boja želite, bez obzira na to jesu li vam prioritet mirne i suptilne, minimalističke crno-bijele ili pak neke potpuno ekscentrične nijanse.

Foto: Chango & Co.

1. Crni akcenti u prostoru

Znate li što se naročito dobro slaže s kuhinjskim podovima od svijetlog drva? Tamni, crni akcenti i detalji koji će vašoj kuhinji tako dati malo više dubine i intrige. Razmislite o kuhinjskim elementima, rasvjeti, prozorskim okvirima ili, recimo, stolcima kao što se to vidi u ovom divnom kuhinjskom prostoru čije uređenje potpisuje dizajnerski studio Chango & Co.

Foto: Nordiska Kok

2. Neutralne boje kuhinjskih elemenata

Dajte svojoj kuhinji poseban šarm kombinacijom drvenih kuhinjskih podova svijetle boje s ​​neutralnim nijansama na zidovima ili ormarima. Važno je naglasiti da se ovdje ne podrazumijeva prvenstveno bijela boja već mnoge druge neutralne nijanse poput sive, svijetlozelene ili bež.

Foto: Studio McGee

3. Nemojte se fokusirati samo na crnu

Umjesto potpuno crnog kuhinjskog otoka, zašto se radije ne biste odlučili za neku drugu, možda malo manje tamnu nijansu poput tamnosive ili smeđe? Upravo je ovakvu kuhinju dizajnirao Studio McGee, a odabrane boje savršeno pristaju drvenim podovima.

Foto: Amber Interior Design Studio

4. Nabavite tepih

Tepih je često važan element u uređenju interijera, pa tako ni kuhinja nije iznimka. S obzirom na to da pri ovome mislimo na kombiniranje tepiha i drvenih podova, nemojte njime u potpunosti prekriti cijeli pod. U ovoj kuhinji tepih je postavljen samo ispod blagovaonskog stola i moramo priznati da izgleda savršeno!

Foto: Stephen Paul

5. Ugradite drvene kuhinjske elemente

Budući da su svijetli drveni podovi sami po sebi vrlo neutralni i neupadljivi u bilo kojem interijeru, vaša će kuhinja izgledati savršeno ako u nju ugradite drvene akcente koji se svojom nijansom doslovno 'uklapaju' k postavljenim podovima. Takva vizualna ravnoteža u prostoru dobitna je kombinacija s kojom ne možete pogriješiti.

Foto: Trent Bell/Heidi Lachapelle Interiors

6. 'Manje je više'

Želite da vaša kuhinja izgleda modernije i urednije? Drvene kuhinjske podove jednostavno ćete učiniti modernijima i šarmantnijima uz zanimljivo opremljene elemente, čiste linije i što manje stvari u prostoru. Izbjegavajte nered.

Izvor: Hunker.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. ožujak 2024 01:44