UREĐENJE DNEVNOG BORAVKA

Drveni stolići sa živim rubovima

 

Iznenađujuće je lako pretvoriti klasičnu i pomalo hladnu dnevnu sobu u topao i prirodan prostor, iako se možda isprva ne čini tako. Rješenje je sasvim jednostavno! Udoban i ugodan prostor u kojem ćete voljeti boraviti možete stvoriti pomoću jedinstvene teksture, boje i mirisa drva! Drvo je neizbježan materijal kojim se unosi rustikalnost u uređenje stvarajući pritom šarmantan interijer, a možete ga u svoj dom uklopiti na iznimno mnogo načina. Oni sežu od izvođenja kompleksnih radova poput postavljanja drvenih greda, raskošnog parketa ili masivnih drvenih ploha pa sve do odabira gotovog namještaja, slaganja drvenih polica i dodavanja u prostor sitnica poput vaza, zdjelica ili sličnih kućanskih potrepština izrađenih od drva.

Neobrađeno drvo odnosno predmeti s takozvanim "živim rubom" posebno su nam privlačni zbog svoje grube teksture i vidljivih obilježja rasta i života pa su tako interijerima zavladale prirodne površine i stolovi od neobrađenog drva izvrsno iskorišteni kako bi se u uređenje dodao zanimljiv i pomalo neočekivani detalj. Pritom posebno izdvajamo drvene stoliće za kavu kao izvrstan način da u svoj prostor uklopite komad drva koji će privlačiti pozornost, ali neće dominirati prostorijom u kojoj se nalazi. Stolić za kavu središte je svakog dnevnog boravka, a drveni stolić grubih krajeva podjednako će dobro izgledati u moderno uređenom prostoru u kojem dominiraju kamen, metal i staklo ili pak u rustikalnom uređenju koje je u cijelosti prekriveno drvenim detaljima.

Stolić sa živim rubovima svakako je jedinstveni ukras u domu uzmemo li u obzir činjenicu da prati prirodne linije drveta od kojeg je izrađen pa ne postoji u potpunosti isti primjerak, što ga čini još logičnijim izborom za stvaranje upečatljivog uređenja. U nastavku pogledajte primjere različito uređenih interijera koje oplemenjuje upravo drveni stolić za kavu!

Izvor: Decoist

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 03:15