THINK GREEN

EcoBirdy odbačene plastične igračake pretvara u dizajnerski namještaj za djecu

Belgijska tvrtka rcoBirdy, ne samo da ostvaruje fenomenalne prihode zahvaljujući ovom inovativnom rješenju za smanjenje plastičnog otpada, već je i sjajan primjer tvrtke koja proizvodnju zasniva na strategiji EU-a za plastiku u kružnom gospodarstvu

Količina plastičnog otpada koja velikim dijelom završava u okolišu naprosto je zastrašujuća, a od milijuna tona koje se sakupe u Europi reciklira se manje od jedne trećine. Belgijska tvrtka ecoBirdy pokušava dati svoj doprinos zaštiti okoliša i promijeniti ovu crnu statistiku pretvorbom starih plastičnih igračaka u siguran i održiv dizajnerski namještaj za djecu.

Među proizvode tvrtke ubrajaju se stolovi, stolice, svjetiljke i posude za djecu, svi su izrađeni od 100-postotno reciklirane plastike, a po prestanku korištenja mogu se ponovno reciklirati.

- Željeli smo osnovati tvrtku koja će činiti dobro i razvijati poduzetništvo temeljeno na vrijednostima društvene pravde i zaštite okoliša. Također, željeli smo stvoriti rješenje za problem plastičnog otpada s kojim se suočava suvremeni svijet - rekao je za Euronews suosnivač tvrtke ecoBirdy Joris Vanbriel.

EcoBirdy, ne samo da ostvaruje izvrsne prihode zahvaljujući ovom inovativnom rješenju za smanjenje plastičnog otpada, već je i sjajan primjer tvrtke koja svoju proizvodnju zasniva na Strategiji EU-a za plastiku u kružnom gospodarstvu.

Također, ova tvrtka je kreirala poseban školski program za podizanje svijesti o potrebi očuvanja okoliša te u tu svrhu priredila knjigu kojom djeci objašnjava kako funkcionira recikliranje plastike i zašto je to važno. Bacanjem slomljenih i oštećenih plastičnih igračaka u spremnik za otpad, djecu se potiče na brigu za očuvanje okoliša te pritom upoznaje s konceptom održivog razvoja.

Foto: ecoBirdy.com

Izvor: ekovjesnik.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 18:42