Domaća obiteljska manufaktura

Eko igračke, hrvatski brend za sretni svijet u drvu

Domaće igračke i ukrasi za dom koje ćete obožavati!

U adventsko vrijeme prije 18 godina obitelj Adamović odlučila je raditi božićne ukrase od drveta koje tada još nisu prodavali, nego su ih darovali obitelji i prijateljima. Tada su počeli razmišljati o igračkama i u ljeto 1999. kupili pilu i krenuli s proizvodnjom u garaži Damirovih roditelja.

- Ideja je došla kada smo kupovali poklone za djecu prijatelja i na božićnom sajmu u Bogovićevoj vidjeli drvena slova koja su bila zgodna, no bila su skupa i bila je riječ o mađarskoj proizvodnji. Tada smo počeli razgovarati o tome kako bismo to mogli i sami napraviti - priča nam Damir koji zajedno sa suprugom Karmen, uz pomoć svojih roditelja, svakodnevno izrađuje drvene igračke, slova, ali i mnoge druge dodatke za ukrašavanje kuće.

- I evo, uspjeli smo dogurati do punoljetnosti - smije se Damir Adamović te dodaje kako oni svoje proizvode samo od drva.

Ponuda Eko igračaka sastoji se od drvenih slova, vozila, životinja, igračaka koje se vuku, puzzli, raznih slagalica, ali Adamovići rade i po narudžbi. Najprodavaniji proizvod, kažu, definitivno su drvena slova.

Njihove igračke dolaze u natur boji, no svaki kupac drvenu igračku može obojiti po svojoj želji. Rade isključivo s drvom, igračke nemaju ni lakove ni premaze, Karmen ručno boja samo ukrase za dom.

- Osim nas dvoje, pomažu nam i moji roditelji. Otac jako mnogo zna i njegovi savjeti su nam mnogo pomogli. Bez njih dvoje bi nam bilo mnogo teže održavati posao - dodaje Damir te govori kako je riječ o obiteljskom poslu te maloj proizvodnji i ručnom radu.

Cijene proizvoda kreću se od 5 do 40 kuna, ovisno o igrački, a prodaja većinom ide preko web stranice Eko igračaka. Nekada su Adamovići išli na mnoge sajmove, no sada su se više okrenuli web trgovini.

- Na našem webu mogu se kupiti i igračke za jednu kunu. Surađujemo s dvije humanitarne udruge i još prije 10 godina osmislili smo koncept da dio prodaje ide njima. Sada radimo tako da neke igračke izdvojimo i mogu se kupiti iz ponude po jednu kunu te kupac direktno uplaćuje taj iznos na račun udruge - dodaju Adamovići.

Cijela proizvodnja odvija se u Ivanić Gradu, u radionici obiteljske kuće gdje se proizvodi i pakiraju te šalju kupcima. Adamovići dobivaju narudžbe iz cijele Hrvatske, ali i iz inozemstva, a roditelji za djecu najviše naručuju igračke na kotače.

Više informacaija potražite na: www.ekoigracke.hr i Facebook profilu Obrt za eko igračke.

Foto: Eko igračke

Izvor: Magazin Like!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 01:21