Praktični i efektni

Elegantni Ikea hackovi iz 2017. godine

 

Stvoriti dom po svojoj mjeri proces je koji zahtjeva puno strpljivosti, kreativnosti i inspiracije, pogotovo ako želimo da ne izgleda kao da je jednostavnom preslikan iz kataloga. Kako bi to izbjegli, posežemo za bojom i alatima te improviziramo, što posebno dobro funkcionira kada pred sobom imamo jednostavne komade namještaja iz Ikee koje možemo na beskonačno mnogo načina preuređivati, slagati i kombinirati. Pogledajte u nastavku elegantne primjere hakiranja Ikea namještaja.

Ovaj izvrstan primjer spavaće sobe s ugrađenim ormarima zapravo obuhvaća PAX sustav ormara obojen u sivo i prilagođen prostoru. Naime, odrezani pod kutem, ovi ormari pristaju kutu s kosim stropom kao saliveni, a autor preinake prilagodio je i vrata kako bi dobio profesionalni izgled ormara.


MALM okvir za krevet jednostavan je, povoljan i lijep, a lako se može prilagoditi. U ovoj šarmantnoj verziji na zaglavlje su pričvršćene noćna svjetiljke kako bi se oslobodio prostor noćnog ormarića.

Slatki začinski vrt na fotografiji zasađen je u PALLRA mini komodu s tri ladice.

U stanu bez ormara bilo je potrebno improvizirati i stvoriti prostor za odlaganje odjeće, obuće i modnih dodataka, a ovdje je to učinjeno kombiniranjem različitih IKEA komada kako bi svaki odjevni predmet dobio svoje mjesto.

TEJN meki tepih koji dođe svega 60 kuna može biti puno više od tepiha, a unosi meku teksturu i udobnost. Na fotografiji možete ga vidjeti u obliku jastučnice!

Dodavanjem pluta i običnih kukica ovaj RIBBA okvir za slike pretvoren je u mali kutak za organizaciju, čuvanje ključeva i sitnica.

Magnetski držač za noževe GRUNDTAL svoje mjesto može naći u svakoj prostoriji vašeg doma! U hodniku postaje držač za ključeve, u kupaonici za četke, ukosnice i slične potrepštine, a ovdje je iskorišten u atelijeru za sušenje kistova.

Mali stolići neiscrpni su izvor inspiracije, a nekad je potrebno tek malo boje kako bismo u potpunosti izmijenili njihov izgled. Ovaj primjerak GLADOM stolića za posluživanje osvježen je bojom s efektom granita i zlatnim sprejem. Prekrasno!

Izvor: Apartment Therapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 05:52