DETALJ KOJI ČINI RAZLIKU

Evo kako boja zidova utječe na ugođaj u vašem domu

Plava, zelena ili ružičasta? 'Škicnite' u članak i saznajte koja boja na zidovima vašeg doma odgovara vašem karakteru, ali i stilu uređenja...

Boja zidova uvelike utječe na cjelokupni ugođaj u vašem domu, bez obzira na to radi li se o luksuznom uređenju ili minimalističkom stilu interijera. Kako bismo vam pomogli da izidove dekorirate po vlastitom ukusu i baš onako kako treba, donosimo vam objašnjenje kako koja boja djeluje na ugođaj u vašem domu.

Plava boja opušta

Plava boja jedna je od omiljenih boja za zidove, pogotovo u ovim ljetnim danima kada svome domu želimo dati osjećaj svježine i opuštenosti. Bez obzira na to je li riječ o tamnoj ili svijetloj nijansi plave boje, jedno je sigurno - s njom jednostavno ne možete pogriješiti. Savršeno se uklapa s namještajem bijele boje, ali i komadima pastelnih nijansi.

Ljubičasta predstavlja udobnost

Baš kao i plava boja, tako i ljubičaste nijanse na zidovima donose određeni osjećaj mira te glamura u postojeći interijer. Svijetloljubičasta ili nešto tamnija nijansa savršeno su rješenje za dnevni boravak, kuhinju ili dječju sobu - ova boja nije preupadljiva, a opet će promijeniti cijeli izgled vašeg doma. Što se tiče samog ugođaja, ljubičasta se oduvijek povezuje s udobnošću i smirenošću pa tako ni ovog puta nije iznimka.

Ružičasta kao dinamika u prostoru

Ako ste dosad mislili da je ružičasta boja samo za dječje sobe, prevarili ste se. Uz odgovarajuću nijansu ove nježne i romantične boje, zašto ružičasta ne bi osvanula na zidovima vašeg dnevnog boravka, spavaće sobe ili kupaonice? Ona 'razbija' sterilnost u prostoru i donosi određeni ugođaj dinamike koja je, sve samo ne dosadna.

Zelena kao povezanost s prirodom

Ah, ta divna zelena boja! U kakvim god oblicima i nijansama dolazila, jedno je sigurno - vraća nas u život! Ova boja u interijere donosi osjećaj zelenila te uspostavlja određenu povezanost s prirodom, a posebno će se svidjeti avanturistima.

Foto: Shutterstock

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 00:28