MALI, ALI EFEKTNI DETALJ

Fuge u boji novi su veliki trend

 

Detalji u jarkim bojama stvaraju vizualno atraktivne prostore i podižu raspoloženje, a mogu se postići na različite načine, a novi trend koji smo uočili na Pinterestu jest šarenim fugama.

Fuga će u jarkoj boji najjednostavnije pločice učiniti atraktivnim. Budući da je riječ o tankim linijama između pločica, postavite ih na mjesta gdje će biti uočljive: oko kupaonskog ogledala, oko kuhinjskog sudopera ili iznad kuhinjske radne plohe. Možete ih dodati i na pod kako biste istaknuli svoje pločice ili učinili prijelaz na podu elegantnijim i privlačnijim. Pogledajmo neke primjere koje biste mogli isprobati.

Kontrastne fuge

Najčešće se koriste kontrastna boja za fuge koja će naglasiti boju pločica. Također, možete proširiti ovu boju u prostoru i na druge predmete: ormariće, stolicu, okvir ogledala ... Dok povezivanjem fuga s bojom zida možete vizualno prostor učiniti većim, ujednačenijim i šarenijim te dodatno naglasiti upotrebljenu boju.

Druga mogućnost je da se za jarku boju pločica odaberete fuge koje će također biti izražajne, ali potpuno različite, ili možete nježnim pločicama dati moderni izgled, na primjer, za ružičaste pločice koristite neonsku žutu boju fuga.

Metalik fuge

Osim toga, ne morate se ograničiti na uobičajene boje, možete koristiti i metalik boje za fuge. Zlatna, bakrena, srebrna i boja mjeda trenutno su vrlo popularne, a naglasit će vaše pločice i učiniti vašu kuhinju ili kupaonicu jako šik. Imajte na umu da se fuge u ovom slučaju moraju podudarati s bojom instalacija. Ako želite ovaj metalni detalj učiniti primjetnim odaberite svijetlu ili hladnu boju za pločice. Fuge u metalik bojama nemaju intenzitet poput neonskih tonova, tako da moraju biti uparene s nijansama koje neće biti vizualno jače.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 11:05