MILANSKI TJEDAN DIZAJNA

GROHE ATRIO - kupaonska oprema kao duboko promišljena i izvedbeno besprijekorna umjetnost!

 

Vodeći svjetski proizvođač sanitarne opreme GROHE, predstavio je redizajn kupaonske opreme, jedinstven i odvažan, GROHE ATRIO. Za njegovo predstavljanje odabrano je i dostojno mjesto - Milanski tjedan dizajna, Fuoresalone 2018. Ovogodišnji Milanski tjedan dizajna ugostio je tako ATRIO Cube Experience, vrlo posebnu prezentaciju kakvu ikona dizajna i zaslužuje.

Tijekom upravo održanog Milanskog tjedna dizajna Fuoresalonea, u novootvorenom impresivnom izložbenog prostoru GROHE-ov tim dizajnera najavio je zaokret od svega dosad viđenog u njihovoj ponudi i posjetiteljima ponudio ATRIO Cube Experience! Interaktivna multimedijska platforma u obliku monumentalnog crnog kubusa omogućila je gostima da se potpuno utope u svijet posvećen apstraktnoj priči o novoj liniji Atrio i njegove dvije predominantne osobine eleganciji i preciznosti. Zahvaljujući video sekvencama u kombinaciji s glazbom i posebnim vodenim efektima gosti su ovo novo dizajnersko dostignuće mogli doživjeti svim svojim osjetilima.

''Ovom promocijom GROHE ulazi u novu eru dizajna gdje se odmičemo od svojih dobro utabanih puteva te stvaramo nešto uistinu značajno - ikonu! Novi ATRIO je tako dizajn koji više veze ima s onim što GROHE nikada dosad nije rado nego s onim što naši kupci već dobro poznaju'', objasnio je Michael Seum potpredsjednik Groheova Odjela za dizajn.

Bezvremena elegancija

Dizajn linije ATRIO odupire se iskušenjima tipičnih elemenata luksuznog dizajna. Njegova istinska elegancija oblikovana je reduciranjem i pojednostavljenjem, stvorena je tek iz bazične geometrije - savršenog kruga koji predstavlja učinkovitost, ženstvenost i savršenstvo te cilindričnog prstena, još jednog vrlo simboličnog oblika koji simbolizira obećanje. Suzdržanost linije ATRIO svakom će prostoru zato podariti bezvremensku eleganciju.

Ideal preciznosti

Kod ATRIA voda precizno prati oblik! Ovo inženjersko savršenstvo, stvoreno u Njemačkoj, zahtijevalo je balans tehničkog umijeća i dizajnerskog zanata. ''ATRIJEVA dizajnerska suzdržanost zahtijevala je od tehničkih eksperata nove razine inženjeringa dovedenog do savršenstva. Na ovom su projektu dizajneri i inženjeri stvorili savršenu harmoniju'', rekao je Michael Seum. Osim toga ovakav dizajn zahtjeva čak opsesivnu posvećenost detaljima i pravilima 'zanata'. Zbog svega navedenog, ATRIO nije zbirka slavina - on je kreativni ideal koji je ugledao svjetlo dana zahvaljujući tehničkoj izvrsnosti iz Njemačke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 15:06