MONOTONO I STERLINO?

Ideje za igranje s bojama i oblicima u bijeloj kuhinji

 

Interijer u kojem prevladava bijela boja jednostavno zrači svježinom i svjetlosti. Međutim, previše bijele boje s vremenom vam može dosaditi jer izaziva monotoniju, a takav interijer može vrlo lako izlegati sterilno i hladno, naspram topline doma koju biste htjeli postići. Međutim, dobra stvar je ta što je dominantna bijela boja u interijeru zahvalna za razmišljanje izvan okvira kada je riječ o uklapanju dekorativnih elemenata svih boja, vrsta i oblika. Stoga možete biti sretni što imate bijelu kuhinju jer se možete poigravati s njenim uređenjem kada god to poželite.

U nastavku vam donosimo nekoliko ideja kako unijeti boju u bijelu kuhinju.

1. Dodajte malo crne

Monokromatska shema siguran je odabir. Ovaj bezvremenski duo uklapa se u bilo koji stil interijera - bilo da ste se odlučili za moderno ili rustikalno, s crno bijelom kombinacijom nema greške. Savjetujemo vam da odaberete keramičke detalje, crne stolce za blagovaonski stol ili običnu viseću lampu. Bilo kakav detalj razbit će bijelu boju. Još ako tome dodate svježi buket cvijeća, imate kuhinju kao iz kataloga.

2. Novi izgled kuhinjskog prozora

Ako nemate zavjese ili imate bijele zavjese, vrijeme je boje. Ako ste jednostavniji tip osobe, odlučite se za nešto jednobojno, a ako ipak želite dodatno oživjeti interijer, odaberite uzorke. Prednost bijelog interijera je ta što se možete poigravati s uzorcima s kojima god želite. Osim zavjesa, na prozorsku dasku možete dodati nekoliko dekorativnih elemenata, kao što su biljke, keramčki predmeti, dekorativne mirisne svijeće.

3. Dodajte sjajne jarke boje

Ako vam je zaista dosta bijele boje, savjetujemo mijenjanje kuhinjskih ormarića, vrata ili nekog drugog velikog elemetna u prostoriji. Ne trebate ih u potpunosti zamijeniti, samo prebojati jarkom bojom i završnim premazom koji će im dati sjaj.

4. Uklopite prirodne elemente

Bijela u kombinaciji s biljkama i začinima unosi pravu pririodnu prozračnost u prostoriju. Uz nekoliko većih biljkaka i začine na prozoru, vaša bijela kuhinja poprimit će dašak skandinavske topline. Osim biljaka, možete zamijeniti blagovaonski stol u drveni ili dodati neke druge, manje, elemente od drva.

5. Uložite u kuhinjske aparate pastelnih boja

Budući da je ovaj savjet zapravo velika investicija, trebate biti sigurni u boju koju odabirete. Međutim, svijetle pastelne boje u kombinaciji s bijelom osvajaju sve koji vole toplinu i zaigranost u interijeru, stoga vas ne treba biti strah poduzeti i ovaj korak.

6. Poigrajte se sa stolcima

Poigrajte se s oblicima i bojama blagovaonskih stolaca. Ovdje samo pripazite da ne odlutate kod odabira - za početak, ako niste sigurni da ćete ih znati dobro spojiti, najjednostavnije je da se odlučite ili za isti model u različiti bojama ili za istu boju stolaca ali različite modele. Također, pripazite da su svi stolci jednakih ili sličnih visina.

Izvor: idealhome.co.uk

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 08:18