JESTE LI ČULI ZA "STRAŠNE ŽENE"?

IGRA KOJA SLAVI I PROMIČE DOPRINOS ŽENA U DRUŠTVU Prvi hrvatski proizvod koji će se pod vlastitim brendom prodavati u robnoj kući IKEA Zagreb

Da čujemo, možete li imenovati pet žena koje su dale svoj doprinos društvu u području filozofije ili fizike? Prva hrvatska društvena igra posvećena ženama "Strašne žene" iza sebe ima izvrsnu crowdfunding kampanju (IndieGoGo) u kojoj je prikupljeno više od 30 tisuća dolara, a uskoro će biti prvi hrvatski proizvod koji će se pod vlastitim brendom prodavati u robnoj kući IKEA Zagreb

Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, 10. prosinca, IKEA Hrvatska predstavit će prvi hrvatski proizvod koji će se pod vlastitim brendom prodavati u robnoj kući IKEA Zagreb u sklopu IKEA dodataka i dekoracija. Riječ je o edukativnoj igri Fierce women/Strašne žene, koja promiče doprinos žena u svijetu, a namijenjena je igranju svih generacija, od djece do odraslih.

U sam projekt izrade društvene igre kao i kampanje bilo je uključeno mnogo ljudi; kako ilustratorica, tako i copywritera, biznis menadžera i game dizajnera. Igra je u konačnici realizirana u suradnji s osam domaćih ilustratorica: Sanjom Stojković, Rinom Barbarić, Teom Šokac, Željkom Tkalčec, Anom Kovačić, Ivanom Štrukelj, Brankom Hollingsworth i Natašom Rašović, te spisateljem i programerom Želimirom Perišem.

No, "Strašnih žena" ne bi bilo bez Gabrijele Ivanov, osnivačice K-zone, udruge koja je okupila hrvatske umjetnice i ilustratorice i glavne organizatorice kampanje, koja stoji iza ideje ove edukativne igre, i svih poslovnih aktivnosti.

Gabrijela je glavna urednica nezavisnog medija Vox Feminae, završila je Fakultet računarstva i elektrotehnike u Zagrebu da bi potom dvije godine radila u softverskoj tvrtki. Ipak, unatoč izvrsnoj ekipi s posla, na pola puta se odlučila za promjenu: karte sa slikama žena koje su zadužile povijest.

Društvena igra "Strašne žene” u prodaji je već godinu dana, a slavi i promiče doprinos žena u društvu, sastoje se od 56 karata, originalnih umjetničkih djela s ilustriranim portretima i kratkim biografijama žena koje su dale doprinos društvu u područjima znanosti, kulture, politike, feminizma, umjetnosti i aktivizma. Paket sadrži i 8 dodatnih karata koje dodaju kompleksnost igri.

Hoće li robna kuća IKEA Zagreb prodavati "Strašne žene" u već poznatom izdanju ili će nova suradnja uroditi i novim setom karata "Strašnih žena" donosimo sutra, 10.12. nakon službenog predstavljanja projekta u robnoj kući IKEA Zagreb.

Do tada, jeste li se možda sjetili imena pet žena koje su dale svoj doprinos društvu u području filozofije ili fizike?

Foto: IKEA, "Strašne žene"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 07:54