Praktične i uredne

IKEA KUHINJE 10 zavidnih ideja koje možete kopirati ovog trena!

Središnje mjesto svakog doma je kuhinja i svima nam je bitno da je jednostavna, lijepa i prije svega funkcionalna. Bez obzira na veličinu kuhinjskog prostora kojim raspolažete, kuhinja mora biti praktična i uredna, a u Ikei su sve navedene karakteristike doveli na zavidnu razinu. Od prostora za spremanje namirnica, sjeckanje, reckanje do jednostavnih i lijepih dekorativnih detalja švedski gigant je uvijek korak ispred. Stoga smo za vas odabrali deset ideja koje već sutra možete kopirati!

Funkcionalna kuhinja je svaka kuhinja u kojoj vam je sve što trebate uvijek pri ruci. Dobra ideja kuhinje na fotografiji su instalirane zidne police u koje možete pohraniti sve što vam je potrebno - pribor za kuhanje, začine... Sve je dostupno i omogućuje da kuhate s lakoćom. No, to nije sve. Još jedna dobra ideja ove kuhinje je kombinacija dvaju suprotnih stilova, i to skandinavskog (drveni ormarići) i industrijskog (crne čelične zidne police). Dobra stvar s Falsterbo zidnim policama jest to da ih možete kombinirati kako vam odgovara. Mogu biti velike ili male, duplicirane ili pak postavljene na različite visine.

Kuhinja METOD i TORHAMN i zidna polica FALSTERBO, IKEA

Bez obzira na to kupujete li novu kuhinju ili svoju staru kuhinju želite osvježiti, u Ikei imaju rješenje i za taj problem. Naime, svoju kuhinju uvijek možete osvježiti i zamijenom prednjih fronti koje će unijeti dinamiku u prostoriju.

Kuhinja METOD, vrata iznad KALVIA i VOXTORP dolje, IKEA

Kako biste uštedjeli prostor na svojoj radnoj površini, u Ikei su osmislili i odgovarajuću dodatnu opremu za sudoper. Od daske za rezanje koja stane na sudoper, preko cjedila za pranje povrća, ali i sušenje špageta, dodatna oprema iz linije GRUNDVATTNET ima sve.

Još jedna dobra ideja jest kombinacija bijelih kuhinjskih fronti s jarkozelenom bojom, kao u ovom primjeru. Donji bijeli ormarići reflektiraju svjetlost i lakše ćete ih kombinirati sa štednjakom ili hladnjakom, dok će gornji u boji podići cijelu prostoriju i unijeti vedrinu. Pritom možete dodati još koji detalj u jarkoj boji poput stolica i dobit ćete vedru i veselu kuhinju na kojoj će vam mnogi zavidjeti.

Kuhinja METOD, bijeli ormar vrata VEDDINGE i zeleni ormari vrata FLÄDIE, IKEA

Monotoniju u kuhinju možete razbiti kombinacijom otvorenih i zatvorenih ormara i polica za pohranu. Kako? Malim nišama smještenima između ormara s vratima koje su otvorene. U njih možete smjestiti različite zanimljive dekorativne kuhinjske detalje ili posuđe. Također, unutrašnjost niše ne mora biti u istoj boji kao i ormar.

Kombinacija elementa za pohranu METOD, KALLARP i MAXIMERA, IKEA

Dotrajalu kuhinju uvijek možete učiniti zanimljivijom i modernom i ako samo izmijenite radnu plohu ili pločice na zidovima. Ovo je idealno rješenje za sve koji žele brzo transformirati kuhinju. Odaberite radnu ploču s uzorkom betona ili promijenite ručkice na vratima ili pak dodajte novu kuhinjsku opremu. Pustite mašti na volju i budite odvažniji, a dobar rezultat zasigurno neće izostati.

Kuhinja METOD i EDSERUM, IKEA

Svoje pomno odabrano posuđe više ne trebate skrivati iza ormara ili vitrina. Odsad vam sve može biti uvijek pregledno, skladno i na dohvat ruke pomoću otvorenih polica. I da, otvorene police vizualno povećavaju prostoriju.

Kuhinja METOD i VOXTORP" knjižnica FJÄLKINGE, IKEA

Vertikalne linije čine čuda

Ako vam je kuhinja mala, postoji nekoliko dobrih trikova kako stvoriti osjećaj većeg prostora. Prvi je da se poigrate s vertikalnim prugama. Parket možete posložiti u smjeru duljine kuhinje kako biste stvorili potrebnu dubinu, a vrata na ormarima neka budu s vertikalnim utorima. Naravno, tu je bijeli namještaj više nego dobro došao.

Kuhinja METOD I HITTARP, ukrasne lajsne FÖRBÄTTRA, IKEA

Dekorativnim zavjesama također možete uštedjeti prostor. Savršeno su rješenje za prikrivanje prostora u uglovima i udubljenjima gdje je komplicirano ili teško postaviti pravi ormar. Ako želite da vam prostor izgleda veće odaberite zavjese u bijeloj boji i postavite ih u kontinuitetu s namještajem. One su također dobar saveznik ako želite sakriti police na kojima vam stoje staklenke, limenke i pakiranja koja izgledaju neuredno. Osim toga, zavjese uvijek izgledaju elegantno i jednostavno se održavaju.

S ovom ultrakompaktnom i mobilnom mini-kuhinjom možete kuhati bilo gdje u interijeru, ali i eksterijeru. Ova funkcionalna kuhinja nudi obilje mogućnosti za pohranu stvari na policama, a dostupna je i u varijanti samo sa sudoperom pa ju možete postaviti na poziciju s dostupnom vodom.

Mini-kuhinja SUNNERSTA SERIJA, IKEA

VEZANI ČLANCI

TOP 12 NAJPOPULARNIJIH PROIZVODA IZ IKEE SVIH VREMENA! Ovu su proizvodi čija popularnost ne jenjava!

MALI PRIJATELJSKI DOM OD 33 KVADRATA Uređen s minimalnim budžetom u Ikei

DEVET NAJVEĆIH HITOVA IZ IKEE Komadi namještaja koje ima svaki dom koji drži do sebe

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. ožujak 2024 19:44