Dani arhitektire

Impulsi fondova EU u arhitekturi Zagreba

Društvo arhitekata Zagreba priprema VII DANE ZAGREBAČKE ARHITEKTURE koji će se održati od 18. do 20. svibnja 2017. Očekuje vas niz zanimljivih predavanja, središnja svečanost i stručni obilazak. Ovogodišnji dani zagrebačke arhitekture posvećeni su impulsima EU fondova u arhitekturi Zagreba.

Dani zagrebačke arhitekture godišnja su manifestacija koju Društvo arhitekata Zagreba organizira od 2011. godine. Program sačinjavaju predavanja, prezentacije i obilasci istaknutih arhitektonskih ostvarenja sa stručnim vodičima i autorima.

Svrha programa je popularizacija arhitekture i educiranje stručne i šire javnosti o arhitektonsko-urbanističkim ostvarenjima.U Zagrebu (a i šire) nakon pristupanja Hrvatske u punopravno članstvo EU realizirano je ili je u realizaciji nekoliko projekata (su)financiranih iz europskih fondova: zgrada SEECEL-a (South East European Centre for Entrepreneurial Learning) na Kajzerici (SZA / Igor Franić), tzv. Bio-centar u sklopu novog kampusa na Borongaju (KatušićKocbek arhitekti) te niz zahvata u okviru Zoološkog vrta koje koordinira arhitekt Tihomil Matković.



Ovogodišnji, VII. Dani zagrebačke arhitekture održat će se od 18.-20. svibnja 2017., pod naslovom Impulsi EU fondova u arhitekturi Zagreba.

Prvi dan će problemski i kroz gostovanja relevantnih stručnjaka biti ponuđeni odgovori na pitanje kakvi projekti podliježu kriterijima za apliciranje na EU fondove; na koje se natječaje prijavljivati; kako treba izgledati projektna dokumentacija ...

Drugi dan posvećen je predstavljanju navedenih projekata od strane njihovih autora.

Treći dan uz stručno vodstvo obilazimo Ustanovu Zoološki vrt grada Zagreba i pozivamo Vas na druženje.

Stručni obilazak bit će organiziran u subotu, 20.05.2017., okupljanje je na istočnom ulazu u Zoološki vrt s početkom u 10.00 sati, a više informacija potražite na službenim stranicama DAZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 21:39