TRANSFORMIRAJTE PROSTOR

Inspiracije za jeftin i jednostavan makeover spavaće sobe

Zanima li vas kako da vaša staromodna i dosadnjikava spavaća soba poprimi novi, osvježavajući izgled i postane prava oaza za opuštanje?

Kako bismo vam pomogli u vašoj renovaciji, odnosno makeoveru spavaće sobe, izdvojili smo naljepše interijere koji će vas u tome inspirirati.

1. Na zid spavaće sobe objesite sliku

Iznenadit će vas kad shvatite koliko jedna jedina dekorativna slika može preobraziti vašu spavaću sobu i dati joj potpuno drugačiji doživljaj. Umjesto jednostavne površine zida koja se može doimati pomalo dosadnom, slikom ćete cijelom svom interijeru podariti svježinu te glamurozni dojam.

2. Iskombinirajte nekoliko različitih uzoraka

Umjesto namještaja, tekstura i materijala slične boje, radije se odlučite za kombinaciju različitih uzoraka. Ovdje možete iskazati svu svoju kreativnost. Ako volite minimalistički stil, odlučite se za tek jedan detalj koji se razlikuje od ostatka uređenja, a ako pak preferirate rustikalni ili boho chic stil, možete se 'raspojasati'.

3. Promijenite raspored namještaja

Ne trebate brinuti, prostor spavaće sobe možete preurediti i bez prevelikih renovacija. Umjesto kupnje novog namještaja, jednostavno promijenite raspored starog. Tako ćete dobiti potpuno nov izgled interijera, bez da ste se riješili ikakvih suvišnih stvari ili nabavljali nove.

4. Riješite se nepotrebnih stvari

Ovo je jedan od najvažnijih koraka do novog izgleda u životnom prostoru. Nered će vas gušiti, a kad shvatite koliko se nepotrebnih stvari nakupilo u prostoru, teže ćete se opustiti. Da biste se riješili 'prenatrpanosti', što prije krenite na pospremanje te se riješite svih suvišnih stvari. Možete ih donirati ili baciti, ovisno o tome u kakvom su stanju.

5. Promijenite boju zidova

Niste ni svjesni koliko će promjena boje na zidovima transformirati vašu spavaću sobu i za samo nekoliko minuta promijeniti ugođaj u interijeru, a neće vam oduzeti mnogo vremena.

6. Stavite tepih

Tepisi daju odličan stilski kontrast namještaju, pa će tako bez problema u potpunosti transformirati vašu spavaću sobu. Možete ih kombinirati s ostatkom namještaja ili, ako ste malo hrabriji, odlučiti se za model koji se ne uklapa u stil uređenja. Kako god okrenete, vaša će spavaća soba izgledati drugačije.

7. Poigrajte se s bojama

Boje su nešto što može promijeniti svaku prostoriju, bila to kuhinja, kupaonica ili spavaća soba. Ako ste željni promjene i ne bojite se eksperimentiranja, slobodno se poigrate s bojama i međusobno ih kombinirate.

Možete otići još jedan korak naprijed pa obojiti i stari namještaj. Naime, komodu, ormar ili noćni stolić lako možete obojiti sami, a tako ćete namještaju dati novi izgled i osjećati se sjajno jer ste sami pridonijeli osvježenom izgledu svog doma.

Foto: Good Housekeeping

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 01:02