POVRATAK PRIRODNIM VRIJEDNOSTIMA

Inspiracije za uređenje doma u rustikalnom stilu

Pravila rustikalnog stila uređenja nisu striktno određena, a dozvoljene su i nesavršenosti koji većine drugih stilova ne toleriraju. Ako oduvijek volite drvo, kamen i glinu te razmišljate o uređenju doma, onda je rustikalni stil idealni izbor za vas

Povratak prirodnim vrijednostima, materijalima i izvorima temeljna je misao vodilja pri uređenju doma rustikalnim stilom. Dašak starine, ručno izrađeni predmeti i materijali od drveta prva su stvar koje se sjetimo kad pomislimo na ovaj stil.

Za vas smo zato izdvojili nekoliko primjera s društvenih mreža kako brzo i jednostavno urediti svoj dom rustikalnim stilom.

Ono što je osnovno obilježje rustikalnog stila jesu prirodni materijali s naglaskom na kvalitetno drvo različitih oblika i nijansi, a jednako su tako popularni i kamen te glina. Za sve što vas podsjeća na 'starinu' možete biti sigurni da pripada rustikalnom uređenju.

Karakteristična boja za rustikalni still je bež jer je mirna, neutralna i pozadinska boja koja se lako prilagođava nekim drugim, upečatljivijim nijansama. Također savršeno pristaje drvenim površinama.

Pravila rustikalnog stila uređenja nisu striktno određena, a dozvoljene su i nesavršenosti koji većine drugih stilova ne toleriraju. Nipošto ne smijete zaboraviti na starinske detalje koje ste često viđali u domovima svojih baka i djedova.

Bilo kakve moderne ili minimalističke radne plohe nisu dobrodošle kada je riječ o rustikalnom stilu.

Zbog masivnog i velikog namještaja rustikalni stil najbolje će se uklopiti u prostranije interijere, dok je u manjim prostorima moguć jedino uz pažljivo doziranje i pomno planiranu kombinaciju materiijala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 22:26