#INTERIORDESIGN

Instagram influenceri: Totalno nova kategorija slavnih osoba

 

O Instagramu je sve rečeno i svi sve znamo. Upišete li #interior, dobivate oko 33 milijuna rezultata, a za #interiordesign oko 45 milijuna. Ako upišete dom tj. #home, izaći će vam impresivnih 99 milijuna fotografija. Sve to nam govori da je riječ o jednoj od najutjecajnih društvenih mreža za dizajn, interijere i arhitekturu, a Instagram je iznjedrio i novu kategoriju slavnih, takozvane “influencere”, kojih u nama interesantnom području ima podosta. Najbrojnije su Instagram mame koje objavljuju i kutke svojih lijepih domova, izmamljuju uzdahe pratitelja i stvaraju trendove.

Instagram profili koje svi žele kopirati

Najutjecajniji svjetski “influenceri” svoje fanove broje u stotinama tisuća, a evo koje je izdvojio portal www.influencerdb.net koji se specijalizirano bavi “influencerima” na društvenim mrežama. Ovu listu napravili su na temelju #iteriordesign i broja pratitelja.

1. @mariekondo (554 k sljedbenika)

Japanka poznatija kao KonMari poznata je i kao “najorganiziranija žena na svijetu” zahvaljujući svojoj metodi čišćenja i organiziranja koju je opisala i u knjizi “Čarolija pospremanja koja će vam promijeniti život”.

2. @lenaterlutter (356 k sljedbenika)

Lena Terlutter je bazično postala poznata po svojoj strasti prema modi, no njezino nepogrešivo oko za lijepo došlo je do izražaja i u svijetu interijera. Ova lijepa Njemica među navećim je “influencerima” u svojoj zemlji.

3. @ashleytstark (408 k sljedbenika)

Kreativna direktorica tvrtke Stark tepisi Ashley Stark Kenner zaljubljenica je u dizajn koja je svoju strast pretvorila u svoju profesiju. Zanimljivo je da ima 35 posto muških sljedbenika, što je zaista visoko u usporedbi s ostalim “influencerima” ovoga tipa, uglavnom s oko 80 posto pratiteljica.

4. @kristywicks (284 k sljedbenika)

Jarke boje i ženstveni stil obilježja su Kristy Wick, blogerice iz San Francisca, pa nas ne čudi činjenica da su 88 posto onih koji je prate žene. Čini se da joj je omiljeni element na fotografijama njezin pas Maggie, Cavalier King Charles španijel.

5. @ourvintagenest (265 k sljedbenika)

Za one koji vole vintage stil, Alicia bi mogla biti dobar izbor. Osim Instagrama ima i blog jednakog naziva: Our Vintage Nest. Na svojem profilu predstavlja dizajnerske ideje koje je primijenila u svojem domu, od dizajniranja polica za knjige do organizacije.

6. @marzena.marideko (214 k sljedbenika)

Najpoznatija poljska “influencerica” i vlasnica jednog od najljepših profila o interijerima u boemskom stilu tridesetjednogodišnja Marzena ima 95% ženskih sljedbenica. Njezine glavne teme su inspirativne fotografije njene kuće i uradi sam tutorijali. Na portalu influencerdb.ne njezina publika ocijenjena je ocjenom A-, što znači da sudjeluju u interakciji i često dijele njen sadržaj.

7. @casachicks (258 k sljedbenika)

Ako preferirate nordijski i skandinavski dizajn, ovo je profil za vas. Renate Larsen Lorentzen kombinira nježne boje i topli drveni namještaj. Često surađuje s velikim tvrtkama kao što je, primjerice, Lexington Company.

8. @deer.home (201k sljedbenika)

Poljakinja Paulina na svojem profilu kombinira ljubav prema modi, hrani i interijerima. Ova profesorica francuskog koncentrira se na detalje i surađuje s manjim poljskim tvrtkama i brendovima.

9. @diycore (213k sljedbenika)

Karla Amadori poznatija je po svojem You Tube kanalu, na kojem dijeli video tutorijale za male kućne projekte i uradi sam inspiracije. No, njezin instagramski profil također je vrelo šarenih ideja. Karla je iz Brazila, kao i većina njezinih sljedbenika, točnije 94 posto.

10. @minimaliving (207k sljedbenika)

Novinarka, event menadžerica i vlasnica ovog divnog instagramskog profila zove se Kasia Będzińska. Ova Poljakinja naglasak stavlja na mješavinu hrane, dizajna i interijera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 13:26