"Japanordic"

Japanska elegancija u novoj H&M Home kolekciji

 

Unatoč ljetu i ljetnim vrućinama nismo mogli odoljeti, a da s vama ne podijelimo fotografije nove kolekcije iz H&M Home trgovine za jesen/zimu 2019. godine. Kolekcija lijepo spaja nordijsku i japansku estetiku, u ovom slučaju je "Japanordic" prikladan naziv ovog stila, koji ćemo sve češće viđati u narednim godinama. Nordijski minimalizam nije mrtav, već postaje mekši i topliji s japanskim utjecajem.

Umirujuće, pješčane nijanse su u prijelaznoj fazi dok se ljeto okreće jeseni. Bogati tonovi cimeta i naranče utkani su u tekstilu, dok prirodni materijali ostaju glavni nositelji kolekcije koja uključuje: drvene klupe, ormariće i komode od ratana, papirnu rasvjetu i stolove od mango drveta. I naravno, apsolutno volim ton-na-ton stil koji sugerira povratak u udoban dom.

Zbirka je upotpunjena i Safari asortimanom, koju čine komadi koji će odgovarali većini interijera. Tamni drveni okviri ukazuju na odmak od svjetlijeg skandinavskog stila i održivog, tkanog ratana koji im daje zanatski osjećaj.

Kao što se moglo i očekivati kod japanordskog stila, naglasak je na kvaliteti i obliku ključnih elemenata.

Mramor i polirani mesing unose osjećaj opuštenog luksuza s jednostavnim, čistim linijama. Organski oblici odzvanjaju u ogledalima i neprozirnim staklenim svjetiljkama. Postoji mnogo pojedinačnih komada kojima ćete moći osvježiti svoj dom.

Foto: Ragnar Ómarsson za H&M Home

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 23:50