POPPY’S HAPPY PLACE

Je li ovo bio najslađi i najšareniji štand na Bazaru?

Prošetali smo InDizajnom u zagrebačkoj Areni i naišli na divan novi hrvatski brend: Poppy’s Happy Place.

Tim talentiranih kreativaca predvođen ekonomistom Davorom Borojevićem okupio se prije godinu dana kako bi osmislio i hrvatskoj publici predstavio nove i prepoznatljive predmete za uređenje interijera. Svestranu ekipu pronašli smo na sajmu Bazar, koji se od četvrtka do nedjelje odvijao u sklopu InDizajn festivala modernog doma u zagrebačkoj Areni, a o tamo izloženim proizvodima, ali i samom djelovanju njihova Poppy’s Happy Placea, više nam je rekao sam Davor.

NOVE KOLEKCIJE

- Naša je priča počela spontanim razgovorima o stvarima koje nas raduju - lijepim interijerima, sitnicama za kuću, dizajnu... Malo po malo, iz hobija smo počeli izrađivati šarene stolce. Našim prijateljima toliko su se svidjeli da smo ih na kraju počeli prodavati na Facebooku - prisjeća se Davor i dodaje da ih je velik interes za njihove uratke ohrabrio da počnu ozbiljno razmišljati o tome da ljubav prema stvarima za dom pretoče u posao. Obišli su, govori, najveće europske sajmove i na njima “pokupili” sve najbolje izvana, a poradili su tada i na vlastitom dizajnu.

Nakon što su u potrazi za artiklima obišli najbolje europske sajmove, ekipa Poppy’sa posvetila se vlastitoj proizvodnji. U realizaciji mnogih od njih sudjelovala je zagrebačka ilustratorica i grafička dizajnerica Hana Vrca

- Neki su proizvodi već dugo ‘čučali’ u našim glavama, a veliki doprinos konačnom izgledu mnogima od njih dala je zagrebačka ilustratorica i grafička dizajnerica Hana Vrca - otkrivaju članovi svestranog tima. Ponuda Poppy’s Happy Placea odnosi se, dakle, na proizvode koje tim samostalno kreira te na one koje nabavlja iz inozemstva. Najdraži su im, pokazuju nam, tanjuri iz kolekcije Feel Endless Love, za koje je ilustracije također radila Hana Vrca. I kolekcija desertnih tanjura Lost Beauty je posebna - na njima su digitalnom tehnikom aplicirane fotografije snimljene početkom 20. stoljeća. - Vjerujemo da prekrasna fotografija nepoznatog djeteta slučajno pronađena na Hreliću i snimka danas zaboravljene francuske plesačice Cleo de Merode, koja je bila najpoznatija i najljepša Parižanka iz vremena belle epoque, zaslužuju biti sačuvane od zaborava - govori Davor dok nas vodi kroz ostatak njihove nesvakidašnje ponude. Nailazimo tako i na prije spomenute šarene stolce za čiji su dizajn inspiraciju pronašli u glazbi, filmovima i pop-kulturi, zatim na neobične čaše iz kolekcije Organic, na koje su aplicirane ilustracije ljudskih organa, također Hanino djelo.

SURADNJA

U svojem radu Poppy’s Happy Place povezuje kreativce iz cijelog svijeta, pa je tako u njihovim proizvodima i materijal iz Belgije i Nizozemske, a svjetiljke im, primjerice, stižu iz jedne male grčke manufakture. Pohvalno je da su u stvaralaštvo Poppy’s Happy Placea uključena i domaća imena.

U suradnji s Udrugom Kamensko izrađeni su ukrasni jastučići šivani u malim unikatnim serijama. Kad govorimo o jastučićima, nama su se posebno svidjeli oni iz linije Swanky Poppy, za koje je inspiracija pronađena u holivudskom glamuru pedesetih godina prošlog stoljeća. Izrađeni od kvalitetnog belgijskog pliša i ukrašeni pomponima i perjem, otkačen su i potpuno poseban proizvod za ljubitelje dobrih interijerskih detalja.

PLANOVI

- Uz proizvode koje sami dizajniramo, nudimo i one vrhunskih svjetskih proizvođača - porculansko posuđe Pip Studija Amsterdam, svjetiljke Skitso Girls, ogledalca, satove, svijećnjake iz nizozemske kolekcije Museum - nabraja Davor, pokazujući nam svoje izloške na Bazar sajmu. Osim na Bazaru InDizajna koji traje još samo sutra, proizvode Poppy’s Happy Placea potražite u web shopu poppyshappyplace.hr. U planu je i otvaranje trgovine koja će, otkrivaju nam iz Poppy’sa, biti nešto posebno.

- Ideja je da to ne bude obična trgovina, nego mjesto u kojem će kupci moći besplatno popiti čaj, poslušati dobru glazbu s gramofona, susresti dizajnere koji su radili kolekcije...Uz to što nam je važna atmosfera, željeli bismo se i udružiti s kreativcima koji slično razmišljaju i možda zajednički krenuti u taj projekt - govori Davor, pojašnjavajući nam kako Poppy, iako je izmišljen lik, njezini tvorci doživljaju kao slatku, pametnu i divlju, no više od svega kao samo svoju. Ona je, zaključuju, sukus svega što njezini tvorci vole i mjesto je inspirirano sretnim, neustrašivim i optimističnim snovima, kao stvoreno za sve koji u svoje domove žele unijeti radost života.

Foto: Marko Todorov/Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 09:49