NOVA KRALJICA INTERIJERA!

JEDNA, JEDINA I NEZAMJENJIVA Boja kadulje u interijerima

 

Kadulja ili žalfija je ljekovita biljka koja stoljećima pomaže ljudima s različitim zdravstvenim problemima. Svestran je i od nje možete napraviti biljni čaj ili ju upotrijebiti kao aromatični začin dodan nedjeljnoj večeri. Osim toga, možemo ju pronaći u raznim kozmetičkim proizvodima, jer blagotvorno djeluje na našu kožu - usporava starenje i sprječava gubitak elastičnosti kože, vlaži, hrani i... bori se protiv stresa! Možemo sa sigurnošću reći da kadulja obavlja dobar posao.

Potpuno zaslužuje svoj latinski naziv salvere, što znači liječenje, spašavanje ili zdravlje. Ako to nije bilo dovoljno, kadulja je također ukrasna biljka, s lišćem u prekrasnoj boji akvamarina s dodatkom bijele i sive. I upravo sada dolazimo do srca ove divne boje, trenutno jedne od najtoplijih trendi boja u dizajnu interijera!

Miran san

Ništa vam neće dati bolji san od boje kadulje, što ju čini idealnom za spavaću sobu. Zahvaljujući umirujućim svojstvima stvorit će jedinstvenu atmosferu koja će vas odvesti u svijet opuštanja na šumski proplanak, okružen cvijećem, drvećem i aromatičnim biljem. Ova boja će osim zidu, dati ton cijeloj sobi, i biti temelj na kojem gradimo cijeli dizajn. U tom slučaju, lijepo će izgledati u kombinaciji s drvenim podom i sivim dodacima koji zajedno stvaraju jedinstvenu atmosferu hladno-toplog interijera. Ako ste se poput nas zaljubili u kadulju, preporučujemo da se izgubite u toj ljubavi i da idete skroz do kraja - zidovi u boji kadulje savršeno se slažu s posteljinom u boji kadulje! Često zaboravljamo da bi se posteljina trebala uskladiti s ostatkom interijera i biti njegov sastavni, stilski dio, zbog čega u ovom slučaju skrećemo pozornost na kadulju koja izgleda lijepo i na posteljini, koja postaje jedan od ukrasa vaše spavaće sobe.

Kuhinja u kojoj vrijeme teče sporije

Prijeđimo sada u susjednu sobu, gdje kadulja može učiniti malo čuda. Kuhinja, kao srce doma koja okuplja sve članove obitelji prilikom kuhanja ili dijeljenja obroka, mora biti besprijekorna. Osobito ako uzmemo u obzir da se najbolji događaji uvijek presele u kuhinju. Zbog činjenice da je kuhinja često svjedok naše svakodnevne žurbe, odlučili smo vas upoznati s ovim problemom. Pa, lijek za cijelo zlo brzog življenja je kuhinja u boji kadulje! Da, to je sve. Ova boja i njezina smirenost i suptilnost će vas prisiliti, premda na trenutak, da se oslobodite i odmorite svoje umorne oči. Kadulja će biti odlična u ovoj ulozi, pogotovo ako je kombinirate sa suptilnim rustikalnim ili provansalskim stilom. Takva kuhinja će postati mjesto gdje vrijeme teče sporije, gdje ne gledate na svoj sat nestrpljivo i gdje nemate osjećaj stalne potjere. Kuhinja u boji kadulje jednostavno će usporite vaš dnevni užurbani ritam.

Salonska lavica

U ovom dijelu doma mirna i delikatna kadulja mijenja se u pravu salonsku lavicu. Unutrašnjosti daje hladan, moderan karakter u pomalo skandinavskom stilu. Savršeno se usklađuje s drvetom, koje ne mora biti novo i lijepo očuvano, a preporučljivo je i da bude malo oštećen - po mogućnosti u boji izblijedjele sive. U ovom aranžmanu, bijela igra vrlo važnu ulogu, ovaj put dodajući završni štih. Tu će biti i mjesto za kadulju u vidu presvlaka na kauču i prošivenim foteljama. Jedan od dodataka koji će se osjećati dobro u okruženju kadulje su druge biljke koje će nadopuniti blijedo zelenilo njihove sestre. Ova boja također dobro izgleda okružena bakrenim nijansama, a mali dodatak može biti samo zlatna lampa ili jedna zlatna figurica. Jednostavan oblik, minimalna količina aditiva i ekonomične, hladne boje, ključ su mudrosti za sreću. Pa, ako se u vama ne nalazi priroda pobunjenika, onda možete, staviti jedan kontrastni naglasak u boji, kao što je ova prekrasna koraljna stolica. Za takvu pobunu ćemo zatvoriti oči!

U nastavku pogledajte još divnih primjera interijera uređenih u boji kadulje!

Izvor: planete-deco.fr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. ožujak 2024 18:29