TOPLINA I ROMANTIKA U INTERIJERU

Jesenske dekoracije za uređenje dnevnog boravka koje morate isprobati

Inspirirajte se našim idejama i unesite dašak jeseni u svoj dnevni boravak!

Kada nam stigne jesen, s njom nam i dođu predivne jesenske dekoracije, karakteristični jesenski mirisi i, samim time, doslovno priprema doma za nadolazeće hladnije dane.

Foto: Instagram/@mynwfarmhouse

S obzirom na to da su temperature sve niže, jesen je godišnje doba kada nam nekako najviše odgovara da budemo u toplini svoga doma, uz našu obitelj i prijatelje. Jesenske dekoracije bazirane su prvenstveno na smeđim bojama, svjetlijim i tamnim nijansama smeđe, narančaste boje te bež boje.

Kad je riječ o karakterističnim i najljepšim jesenskim idejama za dekoriranje doma, tek nekoliko suptilnih preinaka vaš će životni prostor doživjeti uspješnu tranziciju te će izgledati potpuno drugačije.

Udobne i tople deke

Krznene deke te drugi plišani, topli materijali brzo su, ali ujedno i efikasno rješenje pri 'preobrazbi' životnog prostora iz ljetnog u jesenski. Ovdje možte eksperimentirati pa tako deku staviti na trosjed, sofu, jedan od naslonjača ili u samo središte dnevnog boravka.

Obojite zidove u 'jesenskim' nijansama

Jesen je godišnje doba u kojem tradicionalno dominiraju toplije, šarene i nešto bogatije boje pa zašto ne biste promijenili boju zidova? Možete se odlučiti za bojanje cijelog zida ili samo jednog dijela, a tapete s uzorcima također nisu loš izbor. Narančasta, crvena, smeđa, ali i bež boja savršeni su izbor za donošenje željenog jesenskog ugođaja u vaš dnevni boravak.

Dekorativni jastučići

Kako bi vaš dnevni boravak djelovao što toplije i ugodnije, obratite pažnju na mješavinu slojeva mekanih tekstila, poput jastuka smještenog ispod naslonjača. Naime, bilo kakve slojevite, tople i neutralne teksture, odnosno materijali savršeni su jesenski nadomjestak u svakom prostoru. Dekorativni predmeti, poput ukrasnih jastuka s uzorcima nenametljiv su način za dodavanje jesenskog štiha interijeru.

Foto: Instagram/@anika_anti

Grančice umjesto cvijeća

Jesenski ugođaj u dnevni boravak možete unijeti i uz neke 'uradi sam' dekoracije. Za njih nam ne treba mnogovještine, dovoljna je samo dobra volja i malo truda. Ako u vašem dnevno, boravku stoje prazne vaze, a ljetno cvijeće već je odavno uvenulo - zašto ne biste za dekoraciju iskoristili ono čega ujesen barem ima mnogo? To su grančice i lišće koji mogu biti savršena dekoracija u vazi i ukras koji donosi unaj pravi, jesenski ugođaj.

Slobodno birajte između tankih grančica, malo debljih, grana raznih oblika i veličina, bitno je jedino da stanu u vazu. I to nije sve, spomenute grančice možete i obojati.

Ne zaboravite ni na svijeće

Kada govorimo o jesenskom ugođaju u domu, jedan od važnih elemenata jesu i dekoracije koje u cijeli interijer unose određenu dozu topline, romantike i karaktera. Jedna od omiljenih takvih dekoracija zasigurno su i svijeće koje možete bez ikakvih problema uklopiti u svaki kutak vašeg dnevnog boravka.

Foto: Living4media, Shutterstock

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 17:30