Šik, elegantan i udoban

JESENSKI TOP TRENDOVI: I ove zime svi su ludi za baršunom!

 

Ako ste mislili da je vrijeme baršuna završilo, grdo se varate. Vratio se u velikom stilu i preuzeo svoju dominaciju nad drugim materijalima. Neupitno mekan i ugodan na dodir, baršun izgleda sjajno, i to doslovno. Pogodan je za namještaj i dekorativne predmete kada prostoru želite dati karakter. Mogu to biti sofa ili fotelja, ali i jastuci, zavjese i druge na dodir fine stvarčice. Ovaj materijal uvijek izgleda šik, elegantno i udobno.

Čim je zahladilo odmah smo se poželjeli okružiti mekim tkaninama te se u toplini svog boravka ušuškati uz najdraži televizijski program ili zanimljivu knjigu, umjesto da švrljamo sivim gradskim ulicama. Osim neizbježnog pletiva, raskošni baršun kao stvoren je za ove tmurne dane jer svojom teksturom poziva da ga dotaknete, a mekoćom da se udobno smjestite i uživate. Nakon laganih ljetnih tkanina upravo će vam baršun pomoći da uživate u svom domu ove jeseni, a može ga se pronaći u popularnim bojama poput divnih nijansi ružičaste ili pak impresivnih tonova dragog kamenja. Sada je pravo vrijeme da presvučete jednu fotelju ovom fantastičnom tkaninom ili pak da na svoj neutralni kauč nabacate lijepe baršunaste jastučiće. Uvođenjem baršuna ne samo da ćete pripremiti svoj dom za nadolazeću sezonu, nego ćete u njega unijeti i dašak elegancije!

Foto: The French Bedroom Company

No, koju boju odabrati?

Baršun je materijal kojemu pristaju sve boje, ali njihov izbor ovisi o atmosferi koju želite postići. Ako želite stvoriti interijer koji će imati toplu i ugodnu atmosferu, s crnim, plavim i smeđim baršunom sigurno nećete pogriješiti.

Ako ste se odlučili za renoviranje vintage fotelje, odaberite ljubičastu, zelenu, led plavu i blijedo ružičastu boju. I na kraju, za sve koji vole tradicionalni ugođaj u svom domu, narančasta, neon zelena i indigo plava boja idealne su za prostore koji teže originalnosti.

Foto: Bang & Olufsen

Osim toga, pastelne boje baršuna idealne su za umirujući ambijent, a svijetla za odlučan umjetnički uređen prostor. Pogledajte u nastavku sjajne primjere atraktivnog baršunastog namještaja i dekora.

Od baršuna mogu biti izrađeni različiti dekorativni predmeti u stanu.

Elegantno, zar ne?

Trendi sofa u neon plavoj boji.

Foto: Darlings of Chelsea

S baršunom ne treba pretjerivati, dovoljan je jedan atraktivan detalj poput pokrivača za postizanje željenog efekta.

Foto: taoofsophia.com

Baršunom možete dekorirati zid u spavaćoj sobi.

Foto: Urbanara

Odlučite li se ukrasiti prozore baršunom, ublažit će linije oko prozora i stvoriti žarište u sobi. Osim toga, velvet ima sjajne izolacijske karakteristike što ga čini savršenim za zaustavljanje hladnog zimskog zraka!

Izvor: Pinterest

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 19:42