Skice iz devedesetih

Još samo danas u Orisu izložba koja spaja arhitekturu i umjetnost

    AUTOR:
    • Iva Novak

  • OBJAVLJENO:
  • 22.03.2019. u 10:55

Izložba našeg poznatog arhitekta Davora Senečića

Suvremeni arhitekti svoje radove skiciraju u računalnim programima, no prava arhitektonska skica još uvijek ima neprocjenjivu važnost. Upravo je to tema izložbe “Skice iz devedesetih”, koja je otvarena od 18. ožujka u Oris Kući arhitekture.

Pratitelje kulturnih i umjetničkih zbivanja u Zagrebu razveselit će ova izložba našeg poznatog arhitekta Davora Senečića, kojom su predstavljene autorove skice radova iz Beča, Linza, Potsdama, Mistelbacha, Sarajeva i Pule. Skice su izrađene rukom na skicen-papiru i predstavljaju autorska umjetnička djela koja vrijedi pogledati, no istodobno pobuđuju nostalgiju za minulim vremenima.

Postav prikazuje skice radova našeg arhitekta Davora Senečića iz Beča, Linza, Potsdama, Mistelbacha, Sarajeva i Pule

 

Nastale u doba kada računala nisu mogla raditi što mogu danas, skice su bile jedini prostorni prikazi pojedinih faza i izvedbenih detalja budućeg objekta u procesu arhitektonskog projektiranja. Sve dok računala nisu preuzela tu ulogu, skice su se radile u svim fazama izrade projekta kao najvažniji segmenti oblikovanja budućeg prostora. Zanimljive zbog svoje dokumentarističke vrijednosti, one nam otvaraju vrata kreativnog svijeta slobode izražavanja autora.

Skice su rađene rukom na skicen-papiru i predstavljaju autorska umjetnička djela koja vrijedi pogledati, no istodobno pobuđuju nostalgiju za minulim vremenima

 

Više na: Oris Kuća arhitekture

Izdvajamo

Iz drugih medija